ZOO: Anička Holmesová a případ pašovaných želv

ZOO: Anička Holmesová a případ pašovaných želv
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Samozvaná vyšetřovatelka Anička ze Zoo je na stopě dalšího podvodu, tentokrát se želvami obrovskými. Falešné registrační listy ji už nepřekvapují, ale že se na nich zničehonic objevuje Adamův podpis? To už je jiné kafe!

Obrovský podvod se želvou obrovskou?

Přestože policie případ s falešnými registračními listy uzavřela, Anička od něj nedokáže dát ruce pryč. Podle ní se to celé vyřešilo až moc jednoduše, a tak nadále zkoumá na internetu další chovatele cizokrajných zvířat. U Anežky a Elišky se však místo podpory dočká pokárání a také doporučení, aby se raději věnovala své práci.

Právě při úklidu výběhu se Anča nachomýtne k rozhovoru jedné rodinky. Malá holčička prohlašuje, že má doma úplně stejnou želvu, jakou chovají tady v zoo – želvu obrovskou. Aničce to přijde podezřelé, poněvadž takový druh se běžně sehnat nedá, a chytře si od dívčina tatínka vyžádá kontakt na jistého Jedličku, jenž mu želvu prodal.

Je v tom namočený Adam?

Během telefonátu s panem Jedličkou z Pardubic se jen potvrdí, čeho se Anča obávala. Domnělý chovatel jí nabídne vzácné želvy, které údajně pochází ze ZOO ve Dvoře Králové. Prohlašuje zároveň, že s jejich registračními listy nebude problém. Takže to celé náramně připomíná situaci s papoušky. Pak se ovšem stane něco, co Aničku opravdu nepříjemně překvapí! Jedlička jí pošle fotografie želv i registračních listů. Nejenže papíry opravdu pocházejí z královédvorské zoo, ale podpis na nich je Adamův!

Zápletka pokračuje…

Podle Anežky by dívka měla říct Roklové, že našla registrační listy na želvy, a přitom sledovat Haďákovu reakci. Ten prohlašuje, že ZOO nikdy neprodala žádné želvy obrovské, a chovatele Jedličku prý nezná. Nejlepším důkazem podvodu by bylo jednu želvu koupit a získat k ní i podezřelý registrační list. Roklová souhlasí a vydá na to peníze z rozpočtu, ale Adam si o Aničku dělá starosti. Nechce, aby se zapletla do něčeho nebezpečného. Proto se rozhodne ji na schůzku s Jedličkou doprovodit. Chovatel se ale vůbec neukáže a telefon má nedostupný. Je možné, že ho Adam varoval?

Zdroj článku:
  • Autorský text