Video: Absolutní autorita v rodině nemusí nutně nosit kalhoty, Nikola z Výměny manželek by mohla vyprávět

Video: Absolutní autorita v rodině nemusí nutně nosit kalhoty, Nikola z Výměny manželek by mohla vyprávět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Produkce oblíbené reality show hledá stále přínosná témata, a tak se tentokrát podíváme pod pokličku soužití lesbického páru. Vendy, která žije v registrovaném partnerství je v páru tak dominantní, že Nikola může vlastně jen vydělávat peníze a poslouchat pokyny. Hlasovací právo doma nemá.

Dominantní Vendy (26) žije s přítelkyní v prostorném panelákovém bytě v Teplicích a vychovávají Tobiáše, který má 8 měsíců. Vendy je doma na mateřské. Byla to ona, kdo přivedl dítě na svět. Nikola (27) nemá k dítěti žádný právní vztah, přesto věří, že by ji Vendy v případě ukončení vztahu dovolila syna vídat. Může však spoléhat jen na její slovo, protože zákony u nás mají ohledně rovnoprávnosti ještě velký kus cesty před sebou.

Zdroj: TV Nova

Nikola pracuje jako operátor kvality a rodina nežije v nouzi. Hodně k zamyšlení je skutečnost, že lesbický pár nedosáhne na celou řadu finančních dávek sociálního systému, protože paradoxně, v tomto případě stát soužití dvou žen jako manželství bere a Nikola má dost slušný příjem, aby Vendy na některé dávky ze sociálního systému neměla nárok. Nikola je tak v roli rodiče - nerodiče, jak se to zrovna státu hodí. Pokud jde o práva k výchově syna, není rodič, ale jako živitel je za rodiče považovaná.

V druhé domácnosti ve vesnici u Klatov žije v rodinném domku, který se stále ještě buduje, Zuzka (25), její manžel Petr (28), Kubík (3) a Eliška (2). Manželé svorně tvrdí, že nemají tušení, kdo je do pořadu přihlásil.

Žádná z domácností se na první pohled nejevila jako extrémní. Střetly se ovšem dva různé světy. Vendy má ráda extrémní čistotu, pevný řád a svou partnerku kvůli tomu hodně šikanuje. Ta se nechce hádat, a tak nechává Vendy, aby to byla ona, kdo vede domácnost a plánuje soužití. Nikola už si zvykla, že doma nic neudělá dobře a ani ustlaná postel není dost dobře uklizená. A dokud budou platit současné zákony a bude chtít vidět syna, kterého vychovává jako vlastního, bude muset poslouchat.

Vendy je na úklid hodně přísná, zdroj: TV Nova

Zuzana je naopak trochu bordelář a domácnost uklízí jen zběžně. Manžel už ví, že když má námitky, končí to hádkou nebo několikadenním mlčením, a tak nepořádek neřeší. Ani on není uklízecí typ.

Když se Vendy ocitla v domácnosti Zuzany, prakticky celou dobu jen šmejdila a uklízela. Vůbec nepochopila, jak to nemůže Zuzana stíhat. Přece jen stačí si vše dobře naplánovat. Perfektní čistota je u Vendy základem rodinného štěstí. Kdo není jako ona, je podle ní bordelář (a to i její partnerka, která ji živí).

V druhé domácnosti si Zuzana a Nikola docela sedly. Jen za pár dní už si neměly co říct a Zuzana upadla do depresí. Přestala jíst, a nakonec se její špatná nálada přenesla i na Nikolu, a dokonce i na Tobiáše. Jedno však přece jen Zuzana zvládla. Sice celý den neuklízela, ale ukázala Nikole, že dítě může spát v postýlce, což vede k tomu, že spí skoro celou noc, zatímco když je v ložnici v posteli, celou noc brečí.

Jenže právě to si vyloženě Vendy nepřála. O syna se bojí a chce, aby spal pod dohledem. Nikol sice doufala, že výhody spaní dokáže partnerce vysvětlit, ale nakonec bylo jasné, že Vendy nemá v úmyslu se o výchově syna s partnerkou radit.

Zdroj: se svolením TV Nova

Nakonec byla tato výměna ukončena proto, že Zuzaně se tak stýskalo po dětech, že vydržet další dva dny v odloučení pro ni bylo nemyslitelné. Jen si ještě při závěrečném posezení musela vyslechnout, jak špatně se stará o domácnost a potom už konečně mohla obejmout své děti.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek