Úterý v Ulici: Ze strachu z rakoviny Gábina odloží kontrolu a Soňa zraní city obézní studentky

Úterý v Ulici: Ze strachu z rakoviny Gábina odloží kontrolu a Soňa zraní city obézní studentky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon a Gábina jsou jako spráskaní psi. On se trápí kvůli Valerii, navíc pohoří u další písemky z fyziky. Gábina se zase jako čert kříži bude vyhýbat vyšetření na onkologii, protože nevědomost jí připadá lepší než drsná jistota. Soňa se projeví jako necitelná mrcha, která neumí jednat s dětmi.

Šíma je nešťastný z rozchodu, Gábina se vyhýbá vyšetření

Gábina se po uklidňující noční procházce vrátí domů a omluví se Jirkovi za to, jak na něj vyjela. Náročný den, kdy lítala jako hadr na holi, si na její náladě i kondici vybral krutou daň a on to chudák slízl.

O mnoho lépe na tom nebude ani Šimon, který má po pondělním konfliktu s mámou výčitky a k tomu pořádnou smůlu. Pokazí další test z fyziky a trápí ho, že máma, táta i Jirka budou zklamaní. Navíc se svěří babičce a dědovi, že se rozešel s Valerií. Milena ho začne utěšovat, ale Radek ji zarazí. V takové situaci chlap nepotřebuje politovat, ale podpořit a poučit se ze zkušeností druhých. Jeho útěcha, že v budoucnu přijdou další holky, se ovšem příznivého přijetí nedočká.

Radek se za Šimona přimluví u Gábiny.
Radek se za Šimona přimluví u Gábiny. | Zdroj: TV Nova

Gábina se mezitím přemlouvá k tomu, aby zavolala na onkologii a domluvila si nový termín vyšetření. Dělá všechno možné ve snaze tu nevyhnutelnou povinnost oddálit. Dokonce Veronice zalže, že se nedovolala. Její vlastní starosti budou přerušeny příchodem Radka, jenž si s ní chce promluvit o Šimonovi. Přimluví se, aby na kluka nebyla příliš ostrá jen proto, že nezvládl písemku. Má to teď těžké. Dojde řeč na jeho rozchod s Valerií, což Gábinu překvapí. Proč jí o tom Šimon nepověděl sám?

Soňa přestřelí. Vpálí studentce, že je tlustá

Ota se ve fitku překvapivě ani moc nezapotí. Podle Eddieho má fyzičku v pohodě. Možná mu prostě jenom nesedí běhání. Jak si v tom případě vysvětlit ty špeky, za které se mu Soňa posmívá? Těžko říct, asi genetika. Magda mu každopádně poblahopřeje k úspěchu a za odměnu dá borůvkové smoothie. Tím se zároveň prozradí. Otíkovi pochopitelně dojde, že jí Eddie vyžvanil jeho tajemství týkající se zájmu o cvičení.

Matěj Dvořák se objeví v ředitelně s dotazem, zda by se nemohl na měsíc ubytovat někde na internátě, aby byl celou dobu pod dozorem a mohl zůstat v Praze. To chce údajně hlavně kvůli tréninku a škole, ale jaká je pravda? Magda nemá čas nad tím přemýšlet, jelikož vzápětí do místnosti vrazí Soňa, kterou pochopitelně zase napadne, že paní ředitelka ztrácí kontrolu nad situací a pouští si studenty příliš k tělu.

Soňa se později zastaví v kabinetě, kde Prokopovi předá klíče od nového bytu, aby se na něj zašel podívat. Bude-li spokojený, může se nastěhovat. Pohodovou atmosféru bohužel přeruší Magda, která právě měla nepříjemný rozhovor s rodiči jedné studentky. Soňa si ji prý po měření zdatnosti vzala stranou a řekla jí, že by měla shodit. Ani jí to nepřipadá nijak za hranou, protože je to koneckonců pravda. Ale copak dotyčná dívka potřebuje takové věci slyšet od zástupkyně ředitelky? Navíc to zaslechly další děti a dva kluci si z ní potom dělali legraci. Soňa je ochotná se omluvit, zároveň však trvá na tom, že by se dívčina obezita měla řešit.

Zdroj článku:
  • Autorský text