Uličním gymnáziem v pondělí otřese hádka Otíka a Soni. On je nekompetentní, ona magor

Uličním gymnáziem v pondělí otřese hádka Otíka a Soni. On je nekompetentní, ona magor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa si myslí na vítězství ve Zlaté sově, ale čeká ji ledová sprcha. Studenti nominují oblíbeného Otíka, který je pro ně jako kamarád, ochotný vyslechnout každé jejich trápení. Protože ale Ota nemá vystudovanou psychologii, nemůže rozdávat rady studentům, čehož se Soňa chytí a pěkně mu to vytmaví.

Magda vůči Soně nemá důvěru

Magda zahájí nový týden na konferenci, a tak se o chod školy musí postarat Soňa, což bude nepříjemné zejména pro Otíka. Ale abychom nepředbíhali, nejdříve se na scéně objeví Irena s nabídkou pomoci. Je připravená Soně asistovat, kdyby bylo potřeba. Soňa si jí ale jen postěžuje, že Magda má příšerný chaos v papírech a že k ní asi nechová dostatečnou důvěru, když za ní posílá Irenu. Ta se sice dušuje, že ji nikdo neposlal, ale Soňa ví svoje. Magda si od ní drží odstup, to je evidentní.

Školu vede zloděj a zmatkářka, ječí Soňa

Snad aby si zlepšila náladu, vyrukuje paní zástupkyně s učitelskou anketou Zlatá sova, v níž mají studenti hlasovat o nejlepšího učitele. Možná si vzpomenete, že v ní kdysi zvítězila profesorka Miriam Hejlová. Kdo by to ale měl být tentokrát? Soňa jistě fandí sama sobě, proto ji nesmírně překvapí, když se studenti jednohlasně shodnou na Otíkovi. Proč ale právě on? Čím přispěl ke zlepšení podmínek na škole, co záslužného pro gymnázium vykonal? Studenti vyjmenují celou řadu dobrých skutků, které má Ota na kontě, včetně toho, že jim ochotně radí a pomáhá se záležitostmi, u nichž by to vůbec nemusel dělat – a vlastně ani neměl. Není totiž žádný psycholog, nevystudoval potřebný obor, a tak nemá dětem co radit.

S tímhle argumentem na něj nažhavená a závistivá Soňa okamžitě nastoupí. V kabinetě mu bez pardonu vyčte, že aktivně pomáhá studentům, aniž by k tomu měl kompetence. Správně by je měl posílat za výchovnou poradkyní, a jestli nechce mít problémy, příště to také udělá! Dokonce na něj hystericky vykřikne, jak je neuvěřitelné, že tuhle školu vede zloděj a zmatkářka. Tím samozřejmě naráží na Magdin nepořádek v písemnostech, ale hlavně na své uloupené stopky.

Fotka Magdy a Matěje rozjede další kauzu

Otík nepochybuje, že Soňa je magor, a večer v Coolně se o tom pokusí přesvědčit i Prokopa s Eddiem. Ti pochopitelně zastávají názor, že jejich zaujatý kolega přehání. Tak nebo tak, Ota se Soňou končí, a pokud na něj hodlá vyjet znovu, bude se bránit.

Když posléze dorazí do baru i samotná Soňa, Otík už tam pro jistotu nebude, ale Prokop se ji pokusí přesvědčit, aby na něj byla milejší. Vždyť koneckonců musejí fungovat jako tým, pokud mají vést školu úspěšně a v klidu. Klid je ovšem něco, co paní zástupkyně gymnáziu rozhodně nedopřeje, protože vzápětí objeví na sociálních sítích fotku Magdy a Matěje, kterou studenti posměšně ověnčí srdíčky, a další skandál bude na světě.

Zdroj článku:
  • Autorský text