Zítra v Ulici: Lexík odmítne mluvit s babičkou a Miloš si poplete prášky

Zítra v Ulici: Lexík odmítne mluvit s babičkou a Miloš si poplete prášky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve středu v Ulici rozhodně nebude nouze o humorné momenty. Lexík si plní drozdíka mlčení, proto odmítne babiččin telefonát, což si Vilma vyloží jako známku toho, že se na výletě v lese něco zvrtlo. Hodně se to zvrtne také u Miloše, který manželce tajně chodí na pilulky.

Mário v průšvihu – ztratí se mu Ájin ocas

Lexík bere členství v oddílu Drozdů velice vážně a je odhodlán do puntíku splnit všechny drozdíky, jakkoli náročné a omezující. Během výletu s tátou, Máriem a Pavlem se pokusí dodržet a získat jednoho z nejtěžších – drozdíka mlčení. Znamená to, že celých dvanáct hodin nesmí vypustit z pusy jediné slovíčko. Lumír ho ochotně podpoří a změří mu čas.

Pánové pak společně vyrazí na túru, aby měli po návratu větší žízeň a chuť na lahodné pivečko. Přihodí se však něco zvláštního a pro Mária nanejvýš nepříjemného. Liščí ocas z jeho speciálního trampského klobouku záhadně zmizí. Protože si ho půjčil od Áji, aniž by jí o tom cokoli řekl, a je to navíc památka po její babičce, propadne pochopitelně panice. Musí tu chundelatou věc urychleně najít, jinak se snad ani nebude moct vrátit domů. Mohl by za zmizením ocásku stát Lexík, který se o něj náramně zajímal těsně předtím, než přestal mluvit?

Vilmu přepadne zlé tušení. Bude chtít odjet do lesa

Mezitím se z výletu s Růžou vrátí Vilma. Když zjistí, že Lumír odvezl Lexíka do studeného lesa a nějaké plesnivé chatrče jen dva měsíce poté, co prodělal těžký zápal plic, málem vyskočí z kůže. Vendula se ji pokusí uklidnit chlácholivými řečmi o čerstvém vzduchu, ale všechna slova jsou marná, když si babička Nyklová vezme něco do hlavy.

Okamžitě zavolá Lumírovi, pořádně mu vynadá a vyžádá si k telefonu Lexíka, aby se přesvědčila, že je v pořádku a nic mu nechybí.

Vendula a Kateřina to s Vilmou nemají lehké.
Vendula a Kateřina to s Vilmou nemají lehké. | Zdroj: TV Nova

Lumír ví, že chlapec nebude chtít přerušit drozdíka mlčení, a zkusí to mámě vysvětlit. Zbytečně. Vilma mu neuvěří a bude to celé považovat za nesmysl. Přesvědčená, že jí Lumír lže a skrývá něco příšerného, se rozhodne neprodleně vyrazit za nimi. Dokáže ji Kateřina přesvědčit, aby počkala alespoň do následujícího rána?

Miloš zatouží po větším sex-appealu a doplatí na to

Eva přivítá Aničku v Bedřichově bývalém bytě, kam se teď nastěhovala společně s Milošem a synkem. Postupné vybalování krabic je vyčerpávající, navíc má už ve čtvrtek odpoledne dorazit František z Amsterodamu. Snad mu nebude vadit, že bude muset spávat v pokojíku s Miloškem.

Miloš si zadělá na malér.
Miloš si zadělá na malér. | Zdroj: TV Nova

Později, během uklízení všelijakého harampádí, si Eva všimne, že z její krabičky s vitamíny ubylo nějak moc pilulek. Byla přece plná, kam se to všechno podělo? Zavolá si Miloška a zeptá se ho, jestli náhodou neochutnával. Chlapec ale prohlásí, že není tak hloupý, aby si spletl bonbony s léky. Miloš dodá, že není důvod dělat z toho vědu, přípravek na podporu růstu vlasů by snad neměl klukovi ublížit, ne? Tehdy Eva uvede věci na pravou míru a řekne, že to není určeno jenom na vlasy.

Především jde o doplněk stravy určený ženám v přechodu. Zděšený Miloš v hrůze uteče do koupelny a Evě konečně dojde, že jí na prášky chodí on.

Zdroj článku:
  • Autorský text