Pondělní Ulice: Jolana zatouží po statném grošákovi a během školní inspekce poteče krev

Pondělní Ulice: Jolana zatouží po statném grošákovi a během školní inspekce poteče krev
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsi zakomplexovaná chudinka, vpálí Julie Kristýně, ale neodradí ji tím. Naopak, Veroničin nápad zapojit do akce Tomáška naplní dívku ještě větším odhodláním ezošmejdku zastavit. Jolana si chce na stará kolena pořídit koně a dvojčata Dvořákova dostanou Eddieho do maléru.

Julie seřve Kristýnu, ale ta se zastrašit nenechá

Kristýna se na sociálních sítích svěří se svou zkušeností s Julií. Doufá, že tak otevře oči ostatním klientkám a pomůže dalším lidem. Reakce na její příspěvek jsou však různorodé a skromné, pozitivně ho komentují hlavně rodinní známí a přátelé. Dívka tak začne o celém nápadu pochybovat. Domnívá se, že něco takového nemůže Julii zastavit, ale Blanka se ji pokusí povzbudit slovy, že i kdyby to mělo pomoct jen jednomu člověku, bude to stát za to. Veronika navíc přijde se skvělým nápadem – zkusí od Gábiny sehnat kontakt na redaktora Dalibora Tomáška, jenž by mohl mít zájem napsat na tohle téma článek a dostat Kristýnin příběh mezi větší množství čtenářů.

Verča dostane výborný nápad.
Verča dostane výborný nápad. | Zdroj: TV Nova

Na ulici se dívka znovu potká s Alenou, která navzdory přetrvávajícím zdravotním obtížím nadále neochvějně věří v Papežovou. Následně se ve dveřích Blančina bytu objeví samotná Julie, aby Kristýně vynadala za to, že obvolává její klientky a dovoluje si obtěžovat jejího syna. Dojde k nepříjemné hádce, během níž Julii povolí nervy a konečně ukáže pravou tvář. Vypadne z ní, že všechny klientky jsou pro ni jen zakomplexované chudinky, včetně Kristýny.

Království za koně – Jolana si hodlá splnit sen

Jolana působí uvolněněji, snad se konečně začíná smiřovat s odchodem do důchodu. Jak se ale ukáže, má k tomu speciální důvod. Už totiž ví, jak by mohla v budoucnu naložit s množstvím volného času. Chtěla by si splnit celoživotní sen a pořídit si vlastního koně. Marie z takového nápadu radostí zrovna neskáče, přesvědčená, že kůň by jejich životy od základů změnil. Zbyl by jim pak vůbec nějaký čas na cestování? Jolana sice manželku ujistí, že ano, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne.

Jolana si vždycky přála koně.
Jolana si vždycky přála koně. | Zdroj: TV Nova

Během inspekce vypukne v tělocvičně chaos

Svatka najde zalíbení v Matěji Dvořákovi a během společné hodiny tělocviku ho pozve do kina. Matěj nemá důvod nesouhlasit, a tak přijme. Tím ovšem rozzuří téměř k nepříčetnosti svého bratra Marka, který by chtěl Svatku pro sebe. Matěj v sebeobraně Marka odstrčí, ale on bohužel upadne tak nešikovně, že se kousne do rtu. Eddie ho vezme na toaletu, aby si mohl opláchnout krev, a na pár minut nechá studenty v tělocvičně bez dozoru. Puberťáci pochopitelně začnou vyvádět a právě v té chvíli se na obzoru objeví inspekce s šokovaným Prokopem v čele.

V ideálním případě by měl Eddie zavolat školní ošetřovatelku a nenechávat děti samotné. Podle Prokopa skandálně pochybil, ale inspektoři nevypadají, že by z toho chtěli dělat bůhvíjakou aféru, a ani Magda s Otíkem to neberou nijak tragicky. Naopak, Magda se za Eddieho postaví a vyčte Prokopovi, že na něj zbytečně nasazuje, patrně ze žárlivosti. Tím svého zástupce pořádně naštve.

Zdroj článku:
  • Autorský text