Růžena z Ulice po mrtvici rehabilituje. V seriálu byla od samého začátku

Růžena z Ulice po mrtvici rehabilituje. V seriálu byla od samého začátku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Zdena Hadrbolcová koncem roku prodělala mozkovou mrtvici, z níž se nyní postupně dostává. Kolegům z Ulice schází, ale bohužel to nevypadá, že by se do seriálu ještě vrátila. Hrála tam drbnu Růženu Habartovou, která se přátelila s Nyklovou a trpěla kvůli nezdárnému synovi Milanovi.

Zdenu Hadrbolcovou zachránila návštěva

Už tomu budou asi tři roky, co Zdena Hadrbolcová odešla z Ulice. Součástí seriálu byla přitom od úplného začátku, podobně jako třeba herečka Jaroslava Obermaierová, která teď svou kolegyni velmi postrádá.

Zdena Hadrbolcová prožila život bez touhy po závazcích, a tak nikdy neměla děti. Má však věrné přátele, jimž nyní vděčí za život. Jen díky jejich včasnému zásahu překonala mrtvici, která ji postihla před koncem roku, během vánočních svátků. Když dlouho nezvedala telefon, nechali si otevřít její byt a našli ji částečně ochrnutou. Herečka aktuálně rehabilituje a snad se brzy vrátí domů. Už delší dobu se však potýká s dalšími přidruženými nemocemi, včetně zanedbané cukrovky. Všichni Zdeně držíme palce a věříme, že to zvládne.

U nás v Austrálii…

V Ulici si Zdena Hadrbolcová zahrála Růženu Habartovou, pravou ruku Vilmy Nyklové, obětavou a přizpůsobivou. Stejně jako Anička Lišková nebo Jarda Hejl pracovala v Království hraček, kde doufala vydržet až do důchodu. Po smrti manžela odletěla za synem, jenž ve dvaceti letech emigroval do Austrálie. Pobyt u protinožců Růžu poznamenal natolik, že diváci od jejího návratu do Ulice pak neslyšeli nic jiného než: „U nás v Austrálii…“. Tato slavná hláška se stala pro náhle světaznalou Růžu typickou.

Za maskou světoběžnice však dlouho schovávala hořké pocity beznaděje, úzkosti a osamělosti. Dá se říct, že z Austrálie utekla, protože syn Milan jí měl po krk a ona jeho vlastně také. Fakt, že si mladý muž nevedl dobře ani po finanční stránce, dokonce přiměl Růženu ke krádeži, z níž byla nespravedlivě obviněna Anička. Růža se tenkrát naštěstí přiznala a pořádně zklamala kamarádku Vilmu, jež jí ale nakonec odpustila.

Růža pracovala také v pekárně Nyklových. Zdroj: TV Nova

Později se Růža přestěhovala do domova pro seniory, kde našla hned dvě nové životní lásky – jednu v podobě elegantního pána, druhou v podobě divadelních prken. Společně s ostatními klienty a také s Vilmou začala hrát v divadelních představeních.

Zdroje článku:
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012. ISBN 978-80-724-3616-3.,
  • nasehvezdy.cz,
  • kafe.cz