Diskuze

KVÍZ: Taxík bavil Aleše Hámu více, ale uznává, že i Kde domov můj? má své kouzlo

KVÍZ: Taxík bavil Aleše Hámu více, ale uznává, že i Kde domov můj? má své kouzlo
Tahle vědomostní soutěž asi není pro diváky, kteří v podobných pořadech vyhledávají hlavně napětí a drama. Je to spíš o poklidném pokoukání a nových informacích o naší vlasti. Přesto vám otázky ze všech možných oborů mohou zamotat hlavu – a to i v našem kvízu.
Zpět na kvíz

Tahle vědomostní soutěž asi není pro diváky, kteří v podobných pořadech vyhledávají hlavně napětí a drama. Je to spíš o poklidném pokoukání a nových informacích o naší vlasti. Přesto vám otázky ze všech možných oborů mohou zamotat hlavu – a to i v našem kvízu.
Zpět na kvíz
Shrnutí článku: KVÍZ: Taxík bavil Aleše Hámu více, ale uznává, že i Kde domov můj? má své kouzlo
Co je hlavním tématem soutěže Kde domov můj?

Soutěž Kde domov můj? se zaměřuje na Českou republiku a nejrůznější obory, jako je historie, kultura, zeměpis a věda.

Kdo moderuje soutěž Kde domov můj?

Soutěž Kde domov můj? moderuje Aleš Háma.

Jaká jsou základní pravidla soutěže Kde domov můj?

Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z různých témat a obtížností, vyjádřených body. Po prvním kole vypadává soutěžící s nejmenším počtem bodů.

Který pořad Aleš Háma preferoval a proč?

Aleš Háma preferoval pořad Taxík, protože v něm docházelo k nepředvídatelným situacím a bavila ho interakce s nepřipravenými lidmi, což bylo živé a akční.

Proč je soutěž Kde domov můj? oblíbená, i když není vizuálně napínavá?

I přes svou vizuální jednoduchost si soutěž našla stálé místo ve vysílacím schématu ČT a pro mnoho rodin je podvečerním rituálem, často jako podkres k běžným domácím činnostem.

Zpět na kvíz

Možná jste zmeškali

Nová válečná série od společnosti Apple bude ve stylu „BAND OF BROTHERS“
30.12.2020

Nová válečná série od společnosti Apple bude ve stylu „BAND OF BROTHERS“

Společnost HBO měla v dlouhodobém plánu investici 250 milionů dolarů do seriálu, který by byl cílený na diváky předchozích dvou úspěšných minisérií...

Režiséři, které inspiroval Diego Maradona
29.11.2020

Režiséři, které inspiroval Diego Maradona

Sportovní svět zaskočila smutná zpráva o smrti argentinského fotbalisty, který svým talentem ohromoval svět a svým životem ho stejně úspěšně...

Na klidné a krásné Vánoce můžete s těmito snímky zapomenout aneb nejhorší vánoční filmy všech dob
26.12.2020

Na klidné a krásné Vánoce můžete s těmito snímky zapomenout aneb nejhorší vánoční filmy všech dob

„Grinch“, „Sám doma“ anebo „Život je krásný“. Každý z nás má jiný oblíbený vánoční film, se kterým si osladí krásné svátky. Pro někoho patří k...

Vzkřísí tvůrci Matrixu Nea živou vodou, nebo přijdou na jiný způsob, jak oblíbeného hrdinu vrátit znovu do děje?
13.10.2020

Vzkřísí tvůrci Matrixu Nea živou vodou, nebo přijdou na jiný způsob, jak oblíbeného hrdinu vrátit znovu do děje?

Smrt hlavních hrdinů nikdy nebyla překážkou k tomu, aby se za čas nemohl objevit další díl filmové série. Stalo se tak například ve Vetřelcích...

SBOHEM BERTO – Seriál „Dva a půl chlapa“ přišel o jednu z ikonických hereckých představitelek
14.10.2020

SBOHEM BERTO – Seriál „Dva a půl chlapa“ přišel o jednu z ikonických hereckých představitelek

Herečka Conchata Ferrell, známá především nezapomenutelnou rolí drsné hospodyně Berty v domě na pláži v Malibu, zemřela 12.10. 2020 ve věku 77 let...

Johnny Depp nemá zrovna dobré období, může se ale těšit z podpory svých fanoušků
22.12.2020

Johnny Depp nemá zrovna dobré období, může se ale těšit z podpory svých fanoušků

V souvislosti s nedávnými problémy herce Johnnyho Deppa se prostřednictvím sociálních sítí fanoušci mobilizují a zastávají se herce, který už je...

I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning
14.10.2020

I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning

Když si šla Dakota Fanning (1994) pro svou první cenu, nedosáhla na mikrofon a v náručí ji držel moderátor Orlando Bloom. Něžná dívenka před...

Mladá, krásná a talentovaná: Kdo je Amelie Pokorná?
29.03.2021

Mladá, krásná a talentovaná: Kdo je Amelie Pokorná?

Amelie Pokorná pochází z herecké rodiny. Její profesní směřování tak bylo předurčeno už od raného věku. Úspěch slaví především v televizi. Kde...

Nejkrásnější vánoční pohádky. Na kterou se letos těšíte vy?
21.12.2020

Nejkrásnější vánoční pohádky. Na kterou se letos těšíte vy?

Jako každý rok, tak i letos se určitě těšíte na Vánoce, které, s největší pravděpodobností, budou jiné než ty ostatní. Nikdo si ale jistě nenechá...

Fakta ze seriálu Simpsonovi, která jste dosud nevěděli
07.10.2020

Fakta ze seriálu Simpsonovi, která jste dosud nevěděli

Seriál o této žluté rodince běží na televizních obrazovkách už od roku 1989. Přesto animovaný seriál stále skrývá tajemství, která jste možná...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Předposlední týden na Farmě: Tokju rozplakal tvrdý trest, Lucie získala obrovskou výhodu a Markéta přišla o jistotu
04.08.2026

Předposlední týden na Farmě: Tokju rozplakal tvrdý trest, Lucie získala obrovskou výhodu a Markéta přišla o jistotu

Na Farmě se po divoké oslavě začalo účtovat. Tokju čekaly výčitky, slzy i trest, který připravil společné konto o 30 tisíc korun. Jenže to nebylo...

Jako zhrzení milenci: Jakub Štáfek a Jan Révai promluvili o svém vztahu v pokračování Extraktorů
04.08.2026

Jako zhrzení milenci: Jakub Štáfek a Jan Révai promluvili o svém vztahu v pokračování Extraktorů

Fanoušci napínavého seriálu, jenž vznikl na základě skutečných událostí, se mohou radovat, protože už brzy odstartuje na Oneplay druhá série, ještě...

Novinka Netflixu vás nenechá vydechnout. Příběh nejhoršího teroristického útoku v Británii
04.08.2026

Novinka Netflixu vás nenechá vydechnout. Příběh nejhoršího teroristického útoku v Británii

Vánoce měly být za dveřmi a na letišti panovala úplně obyčejná atmosféra. Nikdo netušil, že několik minut po startu se odehraje událost, která...

Netflix oprášil více než stoletou klasiku. Slavný příběh, který kdysi odstartoval kariéru Sama Neilla, se vrací jako velkolepý seriál
03.08.2026

Netflix oprášil více než stoletou klasiku. Slavný příběh, který kdysi odstartoval kariéru Sama Neilla, se vrací jako velkolepý seriál

Další velká dobová romance už klepe na dveře Netflixu. Tentokrát se diváci vydají do Austrálie na začátek 20. století, kde mladá žena odmítne žít...

Do kin vstupuje originální drama, které dokáže překvapit a má velké srdce
01.08.2026

Do kin vstupuje originální drama, které dokáže překvapit a má velké srdce

Filmový kritik Radiožurnálu se podíval na zoubek dalšímu filmu, jehož premiéry se zúčastnil už před rokem na festivalu v Benátkách. Nejen jeho těší...

Farmáři slavili jako nikdy předtím. Tokju nakonec přestaly poslouchat vlastní nohy
31.07.2026

Farmáři slavili jako nikdy předtím. Tokju nakonec přestaly poslouchat vlastní nohy

Po týdnech dřiny přišla chvíle, na kterou farmáři čekali od začátku soutěže. Poprvé obstáli bez jediné výtky a odměna byla královská. Jenže radost...

Farma: Napětí rostlo každou hodinou. Erik nakonec zvolil soupeře, kterého téměř nikdo netipoval
30.07.2026

Farma: Napětí rostlo každou hodinou. Erik nakonec zvolil soupeře, kterého téměř nikdo netipoval

Na Farmě se tentokrát neřešily jen úkoly a práce kolem hospodářství. Stačilo jediné nevyřčené jméno a atmosféra se změnila k nepoznání. Někteří...

V jednom městě se během jediného léta stane víc než za celý život. Hvězdná komedie míří na Oneplay
30.07.2026

V jednom městě se během jediného léta stane víc než za celý život. Hvězdná komedie míří na Oneplay

Stačí jediná náhoda, aby se rozběhl řetězec událostí, které převrátí pár životů vzhůru nohama. V jednom českém městě se během jediného léta potkají...

Napětí explodovalo. Martina vytáhla na Zdenka sprej na vosy a udělala zásadní rozhodnutí
29.07.2026

Napětí explodovalo. Martina vytáhla na Zdenka sprej na vosy a udělala zásadní rozhodnutí

Na Farmě už několik dní houstla atmosféra, ale málokdo čekal, že přeroste v otevřenou válku. Jedna z nejvýraznějších soutěžících ztratila nervy,...

Vycházející hvězda si první natáčení chválí. Komedii pro puberťáky ale berte s nadsázkou
29.07.2026

Vycházející hvězda si první natáčení chválí. Komedii pro puberťáky ale berte s nadsázkou

Možná jste o ní dosud neslyšeli, už má ale našlápnuto na hvězdnou hereckou kariéru. Koneckonců se před kameru dostala poprvé prakticky před rokem a...

Nejnovější diskuze