Jak se hercům z Ulice natáčel vánoční speciál v Kašperských Horách?

Jak se hercům z Ulice natáčel vánoční speciál v Kašperských Horách?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Štědrovečerní speciál Ulice se letos neodehrával ve známé pražské čtvrti, nýbrž v atraktivním prostředí Kašperských Hor, kde žijí Milošovi rodiče. Jiří Štrébl tu v minulosti už natáčel a odnesl si s sebou vtipnou historku. Magické chvíle zažila při natáčení i Ljuba Krbová.

Jiří Štrébl to má v Kašperkách rád. Na co vzpomíná?

Jiří Štrébl si natáčení v Kašperských Horách užíval. Město plné sakrálních památek, částečně zasahující do Chráněné krajinné oblasti Šumava, leží poměrně daleko od Prahy, ale představiteli Miloše Knoblocha se tam moc líbí.

Místní krásy měl možnost obdivovat už během natáčení Policie Modrava, dalšího úspěšného seriálu TV Nova, kde hrál řidiče autobusu podezřelého z vraždy. K tomuto zážitku se tenkrát přidala jedna zábavná příhoda. Během krátké pauzy se Jiří Štrébl v uniformě řidiče procházel po náměstí, kde byla konečná autobusu. Proti němu vykročil skutečný řidič, jenž měl zřejmě pocit, že herce od vidění zná. Vzhledem k uniformě ho ale považoval za kolegu, a tak ho pozdravil a zeptal se, jak se mu jezdí. Patrně vůbec nezaregistroval, že náš veselý Miloš Knobloch k místní dopravě nepatří…

Vánoce u Knoblochových. Zdroj: TV Nova

Co nadchlo Ljubu Krbovou při natáčení vánočního speciálu?

Ljubu Krbovou, která hraje Aničku Liškovou, vezli v autě na natáčení štědrovečerního speciálu Ulice hned po představení, a tak samou únavou trochu klimbala. Probudila se, když vjížděli na ozdobené náměstí v Kašperských Horách. Bylo nádherně osvětlené, až si říkala, že pravděpodobně stále ještě sní. Věří, že kouzelnou vánoční atmosféru města diváci jistě ocení.

Přestože natáčení v exteriérech bývá někdy náročné, v tomto případě si jej hvězdy Ulice nemohou vynachválit. Jiří Štrébl má mnohem radši, když se vyjede někam ven, než když se má na celý den zavřít do ateliéru. Možnost být na čerstvém vzduchu si vychutnávala také Ljuba Krbová, kterou potěšilo vcelku příjemné, milosrdné počasí.

Že jste ještě neviděli vánoční díl Ulice? Tak hurá na něj!

Vánoční speciál Ulice, který TV Nova odvysílala 24. prosince 2022 v 18 hodin, si můžete pustit také na Voyo. Prožijte dobrodružství společně s malým Miloškem, jenž vyrazí na hrad Kašperk, aby si usmířil skřítky Kašperáčky. Babička ho totiž postrašila tvrzením, že pokud bude zlobit, skřítci mu zpod stromečku seberou všechny dárky. Miloš, ta hlava chytrá, pak synkovi namluvil, že si zlomyslné bytosti může udobřit jedině tak, pokud jim na hradě obětuje svou nejmilejší věc. Začíná tedy závod s časem – Miloš a Eva musí svého synka najít, než Kašperské Hory zahalí noc. Babička si zatím doma vyčítá, že vnuka strašila a že byla celý den nepříjemná i na všechny ostatní. Dočkají se vůbec Knoblochovi poklidné štědrovečerní večeře a radostné nadílky? A jak si pobyt u nich užije Anička, která se po dlouhé době konečně zase uvidí s Emou?

V novém roce pak můžete sledovat Ulici v obvyklém čase od pondělí do pátku od 18:25 na Nově.

Anička s Emou. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: