Nejkrásnější vánoční pohádky. Na kterou se letos těšíte vy?

Nejkrásnější vánoční pohádky. Na kterou se letos těšíte vy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako každý rok, tak i letos se určitě těšíte na Vánoce, které, s největší pravděpodobností, budou jiné než ty ostatní. Nikdo si ale jistě nenechá ujít nejhezčí vánoční pohádky. Podívejte se na nové i na ty klasické, které pravidelně vídáme na televizních obrazovkách rok co rok.

Anděl Páně Jiřího Stracha

Tato pohádka se stala fenoménem Vánoc. Má ji rád snad každý. Anděl Petronel a čert Uriáš pobaví jak velké, tak malé diváky. Nutno říci, že snad lepší herecké obsazení nemohl režisér Jiří Strach vybrat. V roli provokativního Uriáše se představí Jiří Dvořák a v roli nešiky Petronela je okouzlující Ivan Trojan. Prozatím se můžeme těšit na:

  • Anděl Páně I.,
  • Anděl Páně II.

Děj první dílu se, stejně jako u druhého, odehrává na Zemi. Petronel je sem za svou prostořekost vyslán, aby napravil jednoho hříšníka. Samozřejmě mu při hledání pomáhá Uriáš. Ve druhém díle sem oba dva vyšle Pán Bůh, aby našli jablko poznání, které jim nešťastnou náhodou na Zemi spadlo z nebe.

Diváci čím dál více volají po třetím dílu Anděla Páně. Zda se ho dočkáme, je prozatím ve hvězdách. Není pochyb o tom, že by se to Jiřímu Strachovi povedlo stejně, jako ty předchozí.

Obě filmové pohádky můžete letos sledovat na ČT1. První díl televize uvede 23. 12. ve 20:10 a ¨dvojku si pak zapněte 27. 12. ve stejný čas.

Tři bratři a tři pohádky v jedné

Ač se to nezdá, tato hudební pohádka je již 6 let stará. Je velmi hezky a humorně zpracovaná. V jednom filmu najdete celkem tři velmi známé příběhy.

  • O Šípkové Růžence,
  • O Červené Karkulce,
  • O 12 měsíčkách.

Film je moc hezky zpracovaný a v hlavních rolích se zde objevuje Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula. Úchvatný Jiří Lábus zde ztvární Bábu z mokřin. Všechny tři příběhy samozřejmě skončí šťastně. Pohádka je také protkaná krásnými písničkami i humorem.

Tuto pohádku si nezapomeňte pustit na Štědrý den ve 20:15 na Nově.

Vánočních pohádek je velké množství a rok co rok se opakují. Některé se ale nikdy neokoukají a každoročně o Vánocích trhají rekordy. Na které se díváte vy?