Konec angažmá Jitky Schneiderové v Ulici: Loučí se s Julií a děkuje za negativní roli

Konec angažmá Jitky Schneiderové v Ulici: Loučí se s Julií a děkuje za negativní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spojit síly s novinářem Daliborem Tomáškem, to byl ze strany Kristýny nejlepší možný tah. Právě jeho rozhovor napomůže k definitivnímu zneškodnění ezošmejdky Papežové, která své klientky obírala o peníze, aniž by jim skutečně pomáhala. Pro Jitku Schneiderovou to znamená konec v Ulici.

Je tady finále v příběhu ezošmejdky Papežové

Co se dlouho zdálo téměř nemožné, je náhle skutečností. Kristýně (Sára Korbelová) se s pomocí novináře Dalibora Tomáška (Petr Uhlík) podaří zvítězit nad Julií. Tomášek totiž ezošmejdku dokonale rozhodí nepříjemnými otázkami ohledně její práce s klienty. Obzvláště otravné jsou dotazy týkající se jejích výdělků. Rozhovor, který si redaktor duchapřítomně nahraje, dá vzniknout článku, jenž má být předzvěstí Juliina velkého pádu a definitivního konce.

Jitka Schneiderová se tak loučí s postavou koučky Julie Papežové, která vstoupila do děje Ulice v polovině ledna tohoto roku. Seriál v té době otevřel další velké téma, duševní zdraví mladé generace, v případě Kristýny Volákové konkrétně panické ataky. Právě Julie, jež zpočátku budila dojem empatické a vlídné terapeutky, jí měla pomoci, ale už víme, že věci se vyvinuly trochu jinak. „Měla divákům ukázat terapeuty a koučky, kteří jsou na tom negativnějším břehu, protože já si myslím, že nejsou všichni terapeuti špatní,“ řekla Juliina představitelka v pořadu TV Nova.

Na Ulici je podle ní senzační, že ukazuje různé životní těžkosti, s nimiž se lidé potýkají. Roli přijala vlastně i kvůli tomu, že ji právě tohle velmi zajímalo, i když to znamenalo naskočit do osmnáct let jedoucího vlaku. Když se ale u natáčení sejde dobrý tým lidí, kteří rozumějí své práci, člověk se hned cítí jistější.

Tady je opravdu strašně zajetý tým lidí, moc hezky se o všechny starají a bylo to příjemné. Neříkám ale, že to pro mě bylo úplně jednoduché, měla jsem napsané brutální špalky textu, ale to k postavě patřilo.

Tomášek a Kristýna se radí, jak dostat Julii.
Tomášek a Kristýna se radí, jak dostat Julii. | Zdroj: TV Nova

„Děkuji za negativní roli“

Nejen Jitku Schneiderovou napadlo, že poněkud jednostranně vykreslená postava Julie by možná mohla zkazit pověst ostatním koučům. „My tady opravdu ukazujeme hraniční osobu, která to nedělá v pořádku, ale myslím si, že terapie jako takové jsou naprostý doplněk toho, když si někdo chce něco pořešit… Když je člověk opravdu nemocný, měl by navštívit lékaře a neřešit to jenom alternativní medicínou. Ale vlastně tahle oblast je těžká v tom, že obě složky jsou dost militantní. Kdyby se lékaři a ti, kdo uznávají alternativní medicínu, propojili a pomáhali si, leckdy by to bylo ku prospěchu. Já plním, co je napsáno ve scénáři. Někdo to tak vymyslel a já plním zadanou roli.“

Herečka se sama považuje za člověka, který ty věci rád propojuje. Kdyby prý byla vážně nemocná nebo se cítila hodně špatně, navštívila by lékaře, zároveň se to ale dá kombinovat s terapiemi.

Zdroje článku: