Arachnofobie: Jak filmaři fingovali rozšlápnutí pavouků

Arachnofobie: Jak filmaři fingovali rozšlápnutí pavouků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skupina entomologů se vydává do venezuelské džungle objevovat nový nepoznaný hmyz. Vědci mají štěstí, nalézají nový druh pavouka. Jeden z fotografů pavouka zašlápne, ovšem to ještě netuší, že ho ve stanu čeká pomsta od kamaráda stejného druhu.

Toto pomstychtivé zvíře se dostane do zinkové rakve a ven se dostává až v kalifornském městečku Caimany. Tady se spáří s místním druhem pavouka a kladení vajíček nemá konce. Obyvatelé města se tak musí vypořádat s celou armádou zabijáckých pavouků, podaří se jim to?

Mnoho herců nabídky na role odmítlo kvůli živým pavoukům

Ve filmu byli použiti skutečně malí pavouci, jednalo se o avondalské pavouky (Delena Cancerides) z Nového Zélandu. Tvůrcům filmu je poskytl Landcare Research z Aucklandu. I přesto, že jsou tito pavouci naprosto neškodní, většina herců své role ve filmu odmítla.

Filmaři použili i nebezpečnou tarantuli

Ve snímku se také objevuje obrovská tarantule, jejíž rozpětí noh dosahuje neuvěřitelných 25 centimetrů - a není pro ni problém sníst ptáka. Zacházet s ní štáb musel velmi opatrně, protože se jedná o pavouka, který dokáže člověka pořádně pokousat.

Jak to bylo s rozmačkanými pavouky?

Ochránci zvířat se nemusí obávat, pavouci nebyli zašlápnuti pouze ve filmu. Všechno bylo nahrané tak, aby to vypadalo co nejreálněji. Efekt rozmáčknutého pavouka tvůrci vytvořili pomocí hořčice a zvuk napodobily rozdrcené brambůrky. K újmě nepřišel ani jeden pavouk, po celou dobu se o ně staral, dokonce je cvičil slavný entomolog Steven R. Kutcher.

Kde se film natáčel?

Začátek filmu je skutečně natáčen ve Venezuele, konkrétně v národním parku Canaima, dále pak v Kalifornii ve městech Pasadena, Los Angeles a Cambria. Filmové městečko Canaima je fiktivní.

Nenechte si ujít tuto hororovou klasiku, film vysílá Nova Cinema 16.9. ve 21.35 hodin.