Čeká nás slibný začátek 19. sezóny Ulice

Čeká nás slibný začátek 19. sezóny Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběhy hrdinů z Ulice se obvykle odehrávají v ateliérech a známém prostředí pražské čtvrti, ale občas se tvůrci rozhodnou děj zpestřit a zasadit do nějakého krásného exteriéru. Učinili tak např. o Vánocích, kdy Knoblochovi zamířili do Kašperských Hor, nebo nyní v případě Lumírovy pánské jízdy.

Natáčení v exteriérech je pro štáb výzvou i zpestřením

Není to tak dávno, co se v lese natáčel Hynkův pád a zranění kotníku, kvůli němuž ho musel přijet zachránit Jirka Herman. Předtím se diváci mohli prostřednictvím vánočního speciálu podívat do Kašperských Hor společně s kompletní rodinou Knoblochových. Dva roky dozadu se zase stali svědky Magdiny výpravy na skály do Českého ráje.

Z natáčení v Českém ráji
Z natáčení v Českém ráji | Zdroj: TV Nova

Kdyby někteří fanoušci seriálu zapátrali hluboko v paměti, určitě by si vzpomněli i na dva doprovodné filmy. První z nich nese název Ulice: Zlatá muška a pochází z roku 2007. Vypráví o tom, jak Vlasta Pešek vyrazil na prázdninový výlet s tehdejší přítelkyní Miriam Hejlovou. Jen o rok později vznikl druhý film Ulice: Velká trojka, zaměřený na dobrodružství malého Františka, Emy a jejich přátel. Natáčel se na hradě Český Šternberk. S výčtem zajímavých lokalit, které Ulice za dobu vysílání nabídla, by se dalo jistě dlouho pokračovat.

Navzdory občasným technickým problémům je to radost

Někteří z herců si užívají zaslouženého volna a tráví léto např. na chalupě nebo u moře. Jiní nadále pracují na nejrůznějších projektech – natáčení, divadelních představeních nebo koncertech – bez ohledu na prázdniny. Také v postprodukci Ulice to stále žije, poněvadž se právě dokončují díly natáčené ještě před začátkem vysílací pauzy. Budou to určitě díly velmi zajímavé vzhledem k tomu, že štáb kvůli nim znovu vyrazil do exteriérů. Úctyhodný seznam lokalit se tak rozšíří o další hezké místečko, tentokrát na samotě v Plzeňském kraji. Scenáristé se rozhodli vyslat za dobrodružstvím Lumíra a jeho nejbližší. Na jejich pánskou jízdu v přírodě se můžeme těšit hned po prázdninové pauze. A že to bylo jaksepatří dobrodružné i pro samotný štáb, potvrdila vedoucí produkce Barbora Chaloupecká:

„Když jsme tu byli asi dva měsíce před samotným natáčením na obhlídkách, zjistili jsme, že běžnými auty se člověk až na místo nedostane kvůli náročnému terénu. Proto bylo zapotřebí zajistit dostatek vozů s pohonem na čtyři kola. A nedej bože, kdyby tehdy začalo pršet… V záloze jsme měli domluveny i traktory a jeřáby, aby nám technika neuvízla v bahně někde v půli cesty.“

Václav Svoboda v roli Lumíra Nykla
Václav Svoboda v roli Lumíra Nykla | Zdroj: TV Nova

Jak se natáčení líbilo herci Václavu Svobodovi, představiteli Lumíra Nykla? „Asi mi to nebudete věřit, ale takhle v přírodě jsem Ulici zatím netočil, a to jsem v ní už osmnáct let. Myslel jsem si, že po takové době mě už scenáristé nemůžou ničím překvapit. Můžou. Tentokrát i příjemně. S chlapama jsem totiž jezdil pod stany nebo pod širák už od mládí. Bylo to vždycky zábavné, protože z peněz, které jsme měli, jsme si pokaždé odložili to nejnutnější na cestu nazpět, a zbytek jsme propili. To byly krásné časy. Chatu nemám, ale s rodinou jezdíme na Ledečsko na chalupu ke kamarádovi, který nám ji občas půjčí.“

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text