Zpátky do minulosti s Ulicí: Pavlík je ten pravej a Radek má malýho

Zpátky do minulosti s Ulicí: Pavlík je ten pravej a Radek má malýho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pobavme se vzpomínkami na zatím nejúspěšnější videoklipy talentovaného rapera Mária Doubka. První z nich zahrnoval nasupenou Vilmu Nyklovou mezi koblihami a koláčky, ten druhý zase zesměšňoval nádobíčko Radka „Kašpárka“ Mastného. Těžko říct, který z nich je vtipnější.

Vše začalo videoklipem s rapující Vilmou

Když se Mário Doubek (Jiří Kniha) před lety objevil v Ulici, byl to nezodpovědný floutek bez domova i pořádné práce, který myslel jenom na svůj rap a na to, jak s jeho pomocí dosáhne až ke hvězdám. O jeho talentu ale mnozí zaslouženě pochybovali, a to v čele s jeho bývalou přítelkyní Vendulou (Anežka Rusevová).

Kupodivu to však byla právě Vendulina babička, Vilma Nyklová, kdo Máriovi pomohl prorazit s prvním úspěšným videoklipem. Přitom tak učinila, aniž by si toho byla vědoma. Prostě jen Máriovi vynadala za to, že plete hlavu Vendulce, která si raději měla vzít hodného a poctivého Pavlíka Pelce (Jan Řezníček). Ambiciózního rapera to tak inspirovalo, že do klipu zapojil rodinné pekařství Nyklových – spolu s veškerým tamním sortimentem. Video, na němž Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová) hrozí prstíčkem v obklopení koblížků, rohlíků a housek, se hned po uvedení dočkalo obrovské popularity.

„Tenhle ňouma si o sobě myslí, že je mistr světa, potřebuje být slavný a myslí si, že mu to jde. Tohle byla ukázka toho, jak mu to jde,“ řekl tenkrát herec Jiří Kniha o své postavě v pořadu TV Nova. Zároveň slíbil, že Mário vyprodukuje další zábavné hity, jejichž součástí už ale nebude paní Vilma, nýbrž někdo úplně jiný. „Tentokrát se zaměří na někoho jiného, bude to takové sociálně-politické téma.“

Máriovy hity ocenil i Vilda Čok

Určitě si vzpomenete, z koho si Mário udělal legraci v dalším úspěšném singlu. Ano, prostřednictvím tehdejší majitelky penzionu a hospody, Květy Vavruškové (Naděžda Chroboková), drsně zesměšnil Radka Mastného (Pavel Novotný).

Mário se od svého příchodu do Ulice hodně změnil.
Mário se od svého příchodu do Ulice hodně změnil. | Zdroj: TV Nova

Květa jednou venku na ulici vykřikovala do telefonu, že „Radek má malýho“, a myslela tím samozřejmě, že Radek bude mít na starost svého malého vnuka Šimona (Jakub Krause). Jenže co čert nechtěl – kolem šel zrovna Mário a zaslechl jenom to, co se mu hodilo. Takový skvělý materiál musel pochopitelně náležitě využít. Netřeba zdůrazňovat, že i z tohoto videa vzešel naprostý megahit. Jeho sláva se donesla dokonce až k Vilému Čokovi, o čemž se Máriovi ani nesnilo. Taková pocta mladého rapera skutečně zahřála u srdce.

Dnes už víme, že Mário od svých snů o velké slávě poněkud upustil, když se zamiloval do Áji (Barbora Mudrová), s níž si pořídil rodinu. Postupně se z nezodpovědného flákače proměnil ve starostlivého tátu a partnera, pro něhož je nejdůležitější spokojená žena s dcerkou, přátelství Nyklových a stabilní práce ve Vendulině bistru. Přesto se nám divákům po jeho kreativní tvorbě občas zasteskne a určitě bychom uvítali další vtipný počin. Těžko ale říct, co by to muselo být za námět, aby překonal předchozí hity.

Zdroje článku: