S odchodem z Ulice by se Ljuba Krbová smířila, ale doufá, že si tam ještě dlouho pobude

S odchodem z Ulice by se Ljuba Krbová smířila, ale doufá, že si tam ještě dlouho pobude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co by byla Ulice bez starostlivé Aničky Liškové, to si snad ani nelze představit. Ačkoli v ní herečka strávila celých osmnáct let, pořád ji to tam baví a k odchodu se určitě nechystá. Kdyby ovšem tvůrci zatoužili její linku utnout, nějak už by to zvládla. Kde něco končí, něco jiného začíná.

V Ulici ji to baví i po osmnácti letech

Česká herečka s nejkrásnějšíma modrýma očima, Ljuba Krbová, je známá svou láskou k cestování po asijských zemích, zálibou ve fotografování, meditacích a čínských bojových uměních a v neposlední řadě také účinkováním v nekonečném seriálu Ulice. Jeho neodmyslitelnou součástí je už od prvního dílu odvysílaného v roce 2005, tedy celých osmnáct let. Přestože její dějová linka v poslední době trochu ustoupila do pozadí, takže má více prostoru řešit jiné projekty (např. divadelní), s Ulicí se určitě ještě loučit nechce.

„Za ty roky tam mám mnoho přátel. Je to takový ten hezký pocit, že někam patřím,“ svěřila se pro týdeník Sedmička s tím, že scenáristům nechce zasahovat do práce. Až se to bude hodit i jim, herečka se do natáčení zase naplno ponoří. „Myslím, že by to ani nebylo dobré, kdybych jim do toho mluvila. A pokud by chtěli dějovou linku mojí postavy ukončit, taky to zvládnu. Znáte to. Když něco končí, něco jiného může začít. Já to zkrátka nechávám volně plynout, ale doufám, že si mě tam ještě nějakou dobu nechají.“

Můžete ji potkávat také v divadlech

Není to ještě tak dávno, co Ulici opustil její seriálový partner Adrian Jastraban. Bedřich Liška se narychlo přestěhoval do Opavy, aby mohl být nablízku dceři Ladě, a pro diváky to byl tenkrát pořádný šok. Koneckonců byl součástí seriálu stejně dlouho jako Ljuba Krbová, nicméně ti dva po sobě nemusejí truchlit. Nadále se potkávají na divadelních prknech, konkrétně na scéně Divadla Metro v komedii Miluji tě, tak se měj režiséra Antonína Procházky.

Anička odchází z bistra, mohla by zmizet i z Ulice?
Anička odchází z bistra, mohla by zmizet i z Ulice? | Zdroj: TV Nova

Herečka dále účinkuje např. v Divadle Bez zábradlí v situační komedii Kdes to byl(a) v noci?, kde se potkává s některými kolegy z Ulice, včetně Rudolfa Hrušínského mladšího a Marcely Rojíčkové. Hlavní roli pak hraje v monodramatu Margaritě dramatika Carlose Be, jehož světová premiéra proběhla v dubnu 2018 ve Werichově vile.

Zasáhla ji rodinná tragédie

Ljuba Krbová kolem sebe šíří pozitivní energii, umí se radovat ze života a zůstávat pozitivně naladěná, přestože před lety s manželem prožili tragédii, o níž se ani dnes nemluví lehce. Jejímu životnímu partnerovi, Ondřeji Neffovi, koncem února 2008 zavraždili dceru Irenu. Hrůzný čin měl na svědomí jeho zeť Robert Neff Novák. Uškrtil ji kabelem.

„Ono se s tím nejde vypořádat. To jsou věci, se kterými se člověk nikdy nesmíří, takže to je jedna z věcí, kde před Ondřejem smekám klobouk, protože on se po celou tu dobu choval neuvěřitelně statečně. Samozřejmě že celou tu rodinu to poznamenalo,“ řekla Ljuba Krbová v talk show Face To Face René Kekelyho. Podobně jako její muž se ale snaží do budoucna nahlížet optimisticky a radovat se z maličkostí.