Ulice: Mezi Kryštofem a Karlou se to o Vánocích zlepší, ale začátek roku 2024 bude nejistý

Ulice: Mezi Kryštofem a Karlou se to o Vánocích zlepší, ale začátek roku 2024 bude nejistý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinné Vánoce a takřka romantický výlet na horách, to zní jako skvělé příležitosti pro to, aby se Kryštof a Karla usmířili. Návrat do každodenního ruchu ale přinese další otázky, nejistotu a přešlapování na místě, dokud neudeří náhoda. Těžko však říct, jestli k sobě ti dva opravdu patří.

Vánoční pohoda, dobré skutky a naděje

Kryštof (Kryštof Rímský) a Karla (Markéta Stehlíková) se o Štědrém dnu semkli, aby zachránili Vánoce pro Věrku (Milena Steinmasslová) a Luboše (Rostislav Novák st.). Pan Mareček totiž trávil adventní čas v nemocnici kvůli operaci nohy a následné rekonvalescenci. Vypadalo to, že nebude smět být propuštěn domů ani na svátky, ale když Vánoce nemohly přijít za Marečkovými, holt museli vyrazit oni za nimi. Tohle jejich putování přineslo nejedno překvapení a zřejmě i lehce naznačilo, jak se to mezi Karlou a Kryštofem bude vyvíjet dál.

Mikuláš u Marečkových se celkem vyvedl.
Mikuláš u Marečkových se celkem vyvedl. | Zdroj: TV Nova

Otázkou ale je, co přinese nový rok. Většina diváků se na sociálních sítích vyjadřuje v tom smyslu, že by bylo hezké, kdyby se udobřili. Návrat Moniky (Anna Fixová) nijak zvlášť neocenili a pravděpodobně by si nepřáli, aby Kryštof nadále usiloval o její přízeň. Nedávná romantická scéna v autě dávala tušit, že láska mezi Marečkovými dosud nevyprchala. Bude to však stačit, aby překonali problémy, kvůli nimž se v prvé řadě rozešli? Na těch se totiž vlastně nic nezměnilo.

Karla bohužel dává přednost práci

Určitě si vzpomenete, že Kryštofovi vadilo, jak Karla upřednostňuje práci před rodinou a vším ostatním. Kdykoli Jirka Herman (Jan Holík) zavelí, jeho kolegyně bez váhání vyrazí do akce, i kdyby to mělo být uprostřed vážného rozhovoru s Kryštofem. Major ji navíc lanaří zpátky na oddělení vražd, což by znamenalo, že bude mít pracovně naloženo ještě víc. Je nepravděpodobné, že by to Mára přijal v klidu a nikdy jí to znovu nevyčítal. Kromě toho by stačilo, aby Karla zase vyrazila s kolegy na nějakou schůzku nebo večírek, a hned by byl oheň na střeše.

Kryštof má potíže se ovládat, krotit žárlivost a důvěřovat manželce, která už ho jednou krutě podvedla. Skutečně se těchto problematických vlastností zbavil, nebo můžeme očekávat, že si kvůli nim opět všechno zničí? Mohou se Kryštof a Karla vůbec doopravdy usmířit?
„Pokud budou oba chtít, tak ano. Jen by Karla měla více naslouchat Kryštofovi, a ne mít na prvním místě práci a dávat jí přednost, to není dobré,“ uvažuje jedna z divaček na Instagramu.

Horský příslib světlejších zítřků

Každopádně se asi shodneme na tom, že jejich usmiřování je velmi zdlouhavé a začíná to být docela otrava. Pravda, po všem, čím si prošli, lze očekávat, že náprava bude komplikovaná a dlouhá… Jen aby tedy výsledek za všechnu diváckou trpělivost stál.
Zimní rodinná dovolená na horách, na kterou Kryštof a Karla vyrazili s dětmi, by mohla být dalším krokem správným směrem. Soukromí a prostoru na uvažování o vztahu tam ale ti dva moc neměli vzhledem k tomu, že se museli starat o kluky. Budou mít po návratu domů jasnější představu o tom, kam se posunout dál?

Zdroje článku: