Bude Iva Klímová konečně spokojená, když bude její manžel podnikat?

Bude Iva Klímová konečně spokojená, když bude její manžel podnikat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se, že divoké vody v manželství Vítka a Ivy se maličko uklidnily tím, že Vítek od pohřebnictví a stavařiny přešel k podnikání. Je to přece jen příležitost, kdy může nahodit slušné oblečení, což je nejspíš to, o co Ivě vždycky šlo.

Jediné, co se jí teď nezamlouvá, je skutečnost, že jeho první zakázka bude u Ditiny maminky a Dita bude za svou mámu vše vyřizovat.

Vítek se našel v podnikání 

Když Vítek v bance zažíval šikanu ze strany šéfa a potom i ze strany jeho spolupracovníků, byla mu Iva vždy oporou. Radila mu, aby se nenechal, jenže Vítka to natolik sužovalo, že se rozhodl s prací v bance seknout a najít si něco nového. To bylo pro Ivu nepředstavitelné. Bála se o to, aby celou situaci jako rodina zvládli. A ačkoliv ji Vítek utěšoval, že mají nějaké úspory a odstupné, blbá nálada nepolevovala. A lepší to nebylo ani v době, když se Vítek začal poohlížet po něčem, co by dělal.

Dita Tálská má pro Vítka slabost, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Napadlo ho pohřebnictví, protože pomáhal Ditě zařizovat pohřeb. Jenže to nepřicházelo v úvahu, protože jeho syn Michal nemohl snést představu, že by jeho táta sahal na mrtvoly. Potom si začal přivydělávat jako pomocník na stavbě u Knoblocha. Iva v té době spoléhala na to, že každodenní fyzická práce Vítka natolik semele, že si s tím dá pokoj. Sám sebe však Vítek překvapil, když vydržel. A překvapené bylo i jeho okolí, kromě Ivy také Miloš Knobloch, který by na pana inženýra rozhodně nesázel. 

„Vítek se rozhodl, že s Milošem Knoblochem rozjedou vlastní firmu. To však ještě netušil, s čím vším se bude muset potýkat. Zatímco s papírováním si poradil, vůbec netuší, co udělá s Milošovým básnickým střevem.“

První zakázka je na stole, tak proč Iva neskáče nadšením?

Není to ani rok a Vítkovo podnikání získává reálnou formu. Tak proč Iva, která si může oddechnout, že se její manžel nebude lopotit v pro ni podřadné práci, neskáče nadšením? Možná proto, že Vítkova první zakázka souvisí s Ditou. Její maminka chce kompletní rekonstrukci bytu. To by nebylo tak špatné, protože zakázky Vítek potřebuje. Ivin problém spočívá v tom, že Dita bude celou rekonstrukci za maminku vyřizovat. A to znamená, že bude s Vítkem znovu v kontaktu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text