Iva z Ulice bude v roce 2024 místo přechodu řešit přebalování vlastního miminka

Iva z Ulice bude v roce 2024 místo přechodu řešit přebalování vlastního miminka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alespoň tomu všechno nasvědčuje. Iva Klímová, která už dávno překročila čtyřicítku, si poslední dobou stěžuje na bolavá záda, velkou únavu, citlivé poprsí a další problémy, které přisuzuje předčasnému přechodu. Na leden si však domluvila návštěvu lékaře a je možné, že se dozví úplně jinou diagnózu.

Spíš než na přechod to vypadá na příchod miminka

Iva (Hana Baroňová) má už tři velké děti, zcela dospělou Báru (Eliška Bašusová), o něco mladší Anežku (Karolína Lipowská) a puberťáka Michala (Karel Klement). Není tedy divu, že už se spíš jen těší na budoucí vnoučátka. Ještě nedávno s Vítkem (Filip Čapka) zamilovaně dováděli, ale v posledních dnech je přepracovaná máma od rodiny, masérka a navrch pekařka prakticky pořád bez nálady, podrážděná a vyčerpaná.

Iva se bála, aby jí Michal nepořídil vnouče. Teď bude mít jiné starosti.
Iva se bála, aby jí Michal nepořídil vnouče. Teď bude mít jiné starosti. | Zdroj: TV Nova

Proměnlivost emocí, zničující únavu a další známky stárnutí na sobě pozoruje čím dál častěji a dává je za vinu počínajícímu přechodu. Její babička a maminka se s ním koneckonců také musely vypořádat poměrně brzy, když na to ještě ani neměly věk. Je tedy pochopitelné, že si Iva určila právě tuhle diagnózu. Na leden se objednala k doktorovi v podstatě jen proto, aby si od něj nechala doporučit léky na menopauzu. Co když se ale ukáže, že její zdravotní obtíže mají původ v jiné příčině? Co když je na cestě nový člen rodiny?

Dítě by Klímovým obrátilo život vzhůru nohama

Taková zpráva se vyloženě nabízí, dějovou linku Klímových by zase jednou pořádně oživila, navíc po všech zamilovaných hrátkách s Vítkem by byl vlastně zázrak, kdyby k tomu nedošlo… Jak se teď ale vypořádat s následky? Jak by se vůbec Iva dokázala vyrovnat s tak velkou změnou? Byla by ráda, nebo už by se na další miminko necítila? Vždyť její dcera Bára už je pomalu ve věku, kdy by mohla směle uvažovat o vlastním. Co by na budoucí změny v domácnosti řekla sama Bára, co by si o tom myslel Michal a konečně – jak by proboha reagoval Vítek, který, jak známo, má docela rád svůj klid? To jsou všechno otázky, které si u Klímových asi budou muset brzy položit. Ostatně už o tom spekulují i diváci na sociálních sítích.

Jen aby to nedopadlo jako u Farských

Doufejme jen, že pokud Iva bude těhotná, nedopadne to tak tragicky, jak tomu bylo před lety u Farských. Vzpomínáte, jak nečekaně otěhotněla Jitka a rozhodla se malého Jeníčka donosit navzdory obrovskému riziku? Chlapeček musel hned po narození putovat na operační sál, ale nakonec se ho nepodařilo zachránit. Jitka s Oldou si tehdy prošli vůbec nejnáročnějším životním obdobím, plným bolesti a smutku. Co by asi Jitka (Ilona Svobodová) poradila nerozhodné Ivě, kdyby na rozhovor o dítěti mělo dojít?

A jak by se k tématu vyjádřila Gábina (Aneta Krejčíková), která vede salon, v němž Iva masíruje? Koneckonců má také náročnou zkušenost. Ještě jako studentka, která otěhotněla s učitelem tělocviku, se rozhodla, že si miminko nechá. Dnes, když má Šimona (Jakub Krause), by si sotva dokázala představit, že by to celé dopadlo jinak. Tak jako tak je jasné, že Iva bude mít o čem přemýšlet…

Zdroj článku:
  • Autorský text