Karolína Lipowská si zvyká na život v Abú Dhabí. Teď si ale odskočila do Ulice

Karolína Lipowská si zvyká na život v Abú Dhabí. Teď si ale odskočila do Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka Klímová nám před časem odjela studovat do Drážďan, protože její představitelka Karolína Lipowská se s rodinou odstěhovala do Spojených arabských emirátů. Na prázdniny ale přijela a tvůrci seriálu toho využili k natočení několika scén.

Představitelka Anežky se na natáčení občas vrací

Karolína Lipowská se před časem odstěhovala s rodiči do Abú Dhabí. Musela si tedy chtě nechtě dát pauzu od natáčení seriálu Ulice. V ději se to vyřešilo tak, že její postava Anežky Klímové odjela do Drážďan, kde studuje na prestižní ekologické škole. Když se ale naskytla příležitost, herečka přijela do Čech a zamířila zpátky do ateliérů. Co nového teď vlastně natáčela?

Není to extra velká věc, proč se vrátila. Využili toho, že jsem sem přijela na prázdniny, takže Anežka se tam jenom tak jako objeví, že se zapojí do děje – konkrétně v lince Žofky a Michala.

Diváky tedy nečeká žádný velkolepý návrat, který by v Ulici vyvolal přílišný rozruch. Anežka se tam prostě jen krátce prolne, jak dodala Karolína během rozhovoru pro pořad TV Nova.

Studuje na mezinárodní škole. Bez angličtiny se neobejde

Na život v Abú Dhabí si mladá herečka stále ještě zvyká. „Líbí se mi tam, ale je to fakt rozdíl. Byla to obrovská změna, ale teď už si to začínám užívat, už jsem se tak nějak usadila, už to začíná být hezké.“

Česká republika se samozřejmě od Spojených arabských emirátů v mnoha věcech liší. Určitě v samotném klimatu, vysvětlila Karolína, a také ve struktuře města. „Přiletěli jsme tam někdy v půlce srpna, kdy bylo čtyřicet pět stupňů. Člověk tam pomalu ani pět minut nevydrží být venku. To byl velký šok. A taky je to uprostřed pouště, jsou tam mrakodrapy, všechno je velké a roztahané. Moje škola je doslova uprostřed ničeho. Je tam dálnice, pak prostranství, kde je písek, a naše škola, takže je to takové zvláštní. Ale zároveň je to strašně mezinárodní prostředí. Arabština se tam skoro vůbec nepoužívá. Všude se domluvíme anglicky, v obchodě a celkově.“

Anežka s bráchou Michalem a kamarádkou Žofkou
Anežka s bráchou Michalem a kamarádkou Žofkou | Zdroj: TV Nova

Karolína chodí na britskou mezinárodní školu, kde už potkala řadu zajímavých lidí ze všech koutů světa. Zpočátku to pro ni ale vůbec nebylo jednoduché – i vzhledem k angličtině, kterou si potřebovala zlepšit. Bylo to pro ni docela nepříjemné překvapení, protože např. přízvuky se lišily od těch, na které byla zvyklá. Když se lidé rychle bavili, ona na ně v podstatě jenom zmateně koukala. Teď už je na tom o něco lépe.

V Abú Dhabí najdete mix všech kultur

Změny Karolínu čekaly i na jídelníčku. Tím, že v Abú Dhabí převažují muslimové, se tam vůbec nejí vepřové maso. Ale protože je to hodně mezinárodní, říká, dá se tam najít spousta rozličných kuchyní. Je to mix všech kultur, takže tam má člověk snadný přístup k novým a chutným pokrmům. Herečka se v poznávání ale neomezuje pouze na jídlo. Ráda také jezdí na výlety a objevuje četné krásy cizí země, která se pomalu stává jejím druhým domovem. Fotky z výprav čas od času zveřejňuje na Instagramu.

Zdroje článku: