Na Okoř je cesta a další hity: Magda dnes rozparádí celou hospodu

Na Okoř je cesta a další hity: Magda dnes rozparádí celou hospodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už to vypadalo, že Magda ztratí kuráž a celou akci se sbírkou odpíská. Naštěstí ji Ota přemluví, aby tomu vystoupení v hospodě dala šanci. Mezi Ingrid a Kateřinou to nadále skřípe a Lumír se je snaží udobřit. Denis se ozve Kristýně a požádá ji o schůzku. Co může chtít?

Zpívající nevěsta Magda v akci!

Magda se rozhodla dnešní vystoupení v hospodě zrušit, protože se příliš bojí trapasu. Na druhou stranu má pocit, že když to vzdá, zklame mámu. Snaha získat peníze na podporu mobilních hospiců začala koneckonců dopisem od Zdenky. Tomáš to vidí stejně a je zklamaný, že Magda na poslední chvíli couvá, ale uznává, že jen ona sama nejlépe ví, co vlastně chce. Neměla by se řídit podle toho, co jí radí Prokop nebo Otík. Bude to nicméně právě Otík, kdo Magdu přesvědčí, aby sebrala odvahu a vystoupení zrealizovala. Doprovodí ji do hospody a velkolepě ji uvede na scénu. Magda si nakonec povede dobře, ale otázkou je, kolik získá finančních příspěvků.

Magda se bála zbytečně, sklízí potlesk. Zdroj: TV Nova

Bydlení s Kateřinou je jablkem sváru

Lumíra mrzí, že se Ingrid s Kateřinou pohádaly, a je odhodlaný je usmířit. Vendula chápe pocity obou stran a pokusí se tátovi jeho záměr rozmluvit, ale Lumír si nedá říct. Pozve obě dámy do hospody, kde s nimi chce probrat, co se stalo. Ingrid i Kateřinu poněkud zaskočí. Podle nich není co urovnávat.

Společně si připijí, ale Ingrid pak raději vyklidí pole, údajně kvůli práci. Je však zřejmé, že ji něco trápí. Lumír toho vypije trochu víc a přizná mámě, že se děvčata nepohodla kvůli tomu, že by s ním Kateřina chtěla bydlet. Vilma samozřejmě nezaváhá a začne Kateřinu kritizovat.

Denis odjíždí do Berlína, co na to Kristýna?

Denis napíše Kristýně, že se chce sejít. Zvědavost je příliš silná, a tak se Kristýna vydá do krámku, kde zjistí, že se Šárka vrátila z Francie a Denis odjíždí na půl roku do Berlína. Chce si tam splnit svůj velký sen a vypracovat se na barmana. Kéž by si i Kristýna mohla plnit sny, ale pravdou je, že studium adiktologie ji zatím příliš nebaví. Podle Denise by měla myslet víc na sebe, neohlížet se pořád na ostatní a dělat to, co ji baví. Dokonce jí nabídne, aby za ním do Berlína někdy přijela, ale to Kristýna raději odmítne.

Vanda má špatné zprávy od doktora

Vanda se z preventivní prohlídky u doktora vrátí s nepříjemnou komplikací. Má prý polyp a bude muset podstoupit zákrok. Jolana ji uklidní, že nejde o nic vážného. Sama to měla asi třikrát nebo čtyřikrát a pokaždé musela na zákrok. Vandu netěší představa, že by se její problém neustále vracel. Bude vůbec moci otěhotnět? Začíná pociťovat, že jí tikají biologické hodiny.

Prokop si promluví se Šimonem

Prokop se zastaví u Gábiny doma, aby si popovídal se Šimonem. Mladík ho ujistí, že na něj nechtěl mířit zbraní. Lituje, kam až to dospělo, a má strach, že si ho kluci najdou a budou se mu mstít za to, že je nabonzoval. Prokop namítne, že o žádné bonzování nejde. Zeptá se chlapce, jestli ví, s jakou školou se domlouvají zápasy mezi studenty, a pak se s ředitelem dotyčné školy sejde. Večer má z toho všeho špatnou náladu, ale Magda se mu ji pokusí zlepšit.

Zdroj článku:
  • Autorský text