Tatínkova holčička: Berenika Kohoutová si zahrála dceru Filipa Blažka v Ulice a manželku v Jedné rodině

Tatínkova holčička: Berenika Kohoutová si zahrála dceru Filipa Blažka v Ulice a manželku v Jedné rodině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manžele Noriku a Filipa Holasovy si diváci komediálního seriálu Jedna rodina oblíbili, aniž by možná tušili, že jejich představitelé se před lety sešli v nekonečné Ulici v úplně jiných rolích – jako homosexuální táta a jeho odtažitá, ublížená dcera.

Táta gay a dcera plná nenávisti

Příběh Markéty Havránkové z Ulice nepatří k nejšťastnějším, spíš naopak. Její rodiče Jana a Martin byli poměrně mladí, když Jana otěhotněla. Vzali se jen kvůli nátlaku okolí, ale protože Martin byl ve skutečnosti gay, jejich soužití bylo od počátku odsouzeno k zániku. Běžné problémy by se možná ještě daly nějak zamést pod koberec, jenomže pak se Martin zamiloval do svého kolegy, což jeho manželku pochopitelně tvrdě zasáhlo. Začala pít a péče o dceru byla svěřena otci. Markéta už ale byla dost stará na to, aby si o věcech udělala přehled, a z hrdosti dala přednost dětskému domovu. Když máma zemřela na následky alkoholismu, dívka s tátou už nechtěla mít nic společného. Nenáviděla ho. Trvalo dlouho, než si k sobě našli cestu, a krátce poté Martin zahynul při dopravní nehodě.

Někdy je lepší nevědět

Role Markéty se tenkrát zhostila herečka Berenika Kohoutová a jejího tátu Martina si zahrál Filip Blažek. Mnozí diváci by na jejich zápletku možná už dávno zapomněli, kdyby na to ovšem právě v těchto dnech znovu nepřišla řeč v souvislosti s novým seriálem TV Nova Jedna rodina. Tam se Filip Blažek a Berenika Kohoutová znovu sešli, avšak v docela jiné úloze – jako manželé Filip a Norika Holasovi. Když se nad tím člověk zamyslí, zdá se to opravdu trochu divné. Někteří toho tolik možná ani vědět nepotřebovali – nebo netoužili.

„Já jsem o tom nevěděla. Bylo lepší zůstat v nevědomosti, teď je to jen creepy,“ uvedla jedna z divaček na sociálních sítích, kde téma vyvolalo diskuzi plnou převážně zděšených, pobavených nebo znechucených reakcí. „Takhle to vypadá dost úchylně,“ poznamenala další divačka, zatímco mnozí se raději omezili pouze na vysmáté emotikony. Těžko říct, proč se tvůrci rozhodli dát dohromady zrovna dvojici, která se už dříve objevila v tak odlišné situaci, ale na druhou stranu – herci by měli umět zahrát cokoli, ne?

Jako manželé v Jedné rodině jsou oblíbenější

Každopádně asi nepřekvapí, že v roli manželů mají diváci Bereniku Kohoutovou a Filipa Blažka mnohem raději. Je tomu tak zřejmě i proto, že komediální Jednu rodinu sledují právě teď, zatímco tragická zápletka z Ulice je stará už léta a převážně zapomenutá. Markéta sice po smrti otce našla rodinu v Simoně Pavlicové a v tátově příteli Jiřím, ale ztráta blízkého člověka je všechny navždy poznamenala, takže to vlastně ani není něco, na co by divák vzpomínal s radostí. Otázkou ale je, jestli se teď fanoušci Jedné rodiny budou moci dívat na své oblíbence stejnýma očima…

Berenika Kohoutová (Norika) a Filip Blažek (Filip) v Jedné rodině
Berenika Kohoutová (Norika) a Filip Blažek (Filip) v Jedné rodině | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: