V roce 2024 si Evžen z Ulice kvůli stínům z minulosti sáhne až na dno

V roce 2024 si Evžen z Ulice kvůli stínům z minulosti sáhne až na dno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před Vánoci se zdálo, že se situace u Blanky a Evžena stabilizovala. Adam se vrátil domů i s Jarkou, všude zavládla radost a veselí, pozornost se přesunula jinam a Evženův boj s alkoholismem ustoupil do pozadí. Je však jisté, že začátkem nového roku bude opět vynesen na světlo.

Sblížení Luďka a Evžena skrze problémy

Diváci se už delší dobu plným právem obávají o vztah Blanky a Evžena. Návrat Hany Šmýdové (Adéla Gondíková) do života jejího exmanžela vyvolal mezi oblíbenou dvojicí řadu drsných hádek, které si zejména na Evženových (Martin Finger) nervech začínají vybírat krutou daň. Emoční vypětí, neutuchající nenávist vůči Haně a možná i pochybnosti o vlastních činech, kterých se dopustil v minulosti, to vše přiživuje jeho znovuobjevenou touhu po alkoholu.

Aby boj s démonem neprohrál, pokusil se zavést určitá opatření. Sáhl po antabusu a tak trochu se svěřil do péče Luďka Voláka (Vasil Fridrich), jemuž jako jedinému prozradil, že se mu vrací neodbytná chuť pít. Ačkoli ti dva nikdy nebyli bůhvíjací přátelé, poslední dobou je sblížily právě jejich problémy. Luděk se cítí podveden prolhanou Vandou a osamělý si v novém domě v Říčanech líže rány. Evžen, nešťastný z toho, jak Hana poštvává Blanku (Linda Rybová) proti němu, se mu stává vítaným „spojencem v depresi“.

Předvánoční idylka dlouho nevydrží.
Předvánoční idylka dlouho nevydrží. | Zdroj: TV Nova

Neutuchající boj s temnými vzpomínkami

Vánoce jsou svátky klidu a míru a zpočátku se zdá, že by tohle čarovné období mohlo zapůsobit také na domácnost Evžena a Blanky. V posledních předvánočních dílech se vrátil z Ameriky Blančin syn Adam (Vojtěch Machuta), což samozřejmě vyvolalo všeobecné veselí. Navíc si s sebou přivedl sympatickou přítelkyni Jarku, kterou mají všichni rádi. Dokonce i Luděk, jenž jí dříve nemohl přijít na jméno, se už s její přítomností zřejmě smířil. Že ale tahle idylka nevydrží snad ani do Nového roku, je jisté. Tvůrci Ulice ostatně nikdy nenechávají naše hrdiny příliš dlouho usínat na vavřínech a dlít v blaženém klidu. Kdepak, vždycky přijdou s novými dramatickými událostmi, které hrozí rozdělit populární páry.

Další velká zkouška tak Blanku a Evžena čeká pravděpodobně velmi brzy. Možná že už v lednu dojde k tomu, čemu se Evžen tak dlouho a usilovně vyhýbal, totiž prohlídce jeho bývalého penzionu, o který ho připravila exmanželka. Hana se s ním už nějaký čas marně pokouší dohodnout na prodeji nemovitosti, aby měla z čeho žít, až se zhorší její závažná nemoc. Evžen jí odmítne jakkoli vycházet vstříc, ale návštěva zpustlého penzionu s ním nepochybně pořádně zamává. Jeho boj s alkoholem se patrně prodlouží a ještě podstatně ztíží. Sáhne příští rok po flašce? Sesype se kvůli stínům z minulosti, s nimiž se očividně pořád ještě nevyrovnal? Ustojí Blanka to napětí a zůstane mu věrně po boku, nebo ho v největší nouzi opustí, aby sama znovu nespadla do alkoholismu? Jisté je zatím pouze to, že Blanku a Evžena čeká hodně náročných zkoušek, než budou moct tuhle problematickou kapitolu Hany Šmýdové konečně uzavřít.

Zdroj článku:
  • Autorský text