Abstinenční příznaky jsou tady: Napije se Blanka z Ulice znovu nebo ustojí obří alkoholové pokušení?

Abstinenční příznaky jsou tady: Napije se Blanka z Ulice znovu nebo ustojí obří alkoholové pokušení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka s Čendou spáchali na lyžařském výcviku kázeňský přestupek, který bude mít nejen v 4181. dílu dohru. Prokop s Magdou je načapali na jednom pokoji s rozpitou lahví vína a až moc blízko u sebe.

Naštvali tím zaprvé Magdu, která se vždy snažila být na straně jejích žáků a zadruhé si hlavně z Anežky všichni spolužáci a spolužačky nepříjemně utahují. A také vyzvídají, zda spolu tito dva měli sex. A protože Čenda mlčí, jako správný gentleman a Anežce je svěřování se o takových choulostivých věcech cizí a navíc vlastně ani netuší, o čem je řeč, spolužáci si domýšlejí verze, které jsou pro ně senzační.

Karla s Kryštofem chystají slíbenou kolaudaci, na které se k jejich údivu objeví i nová tvář. Přivede ji Jirka Herman, který se tak vychytrale zbaví zodpovědnosti za úkol, který dostal svěřený. Dorazí totiž se synovcem policejního náčelníka, který je spisovatelem a scénáristou a rád by načerpal inspiraci z policejního prostředí. Jakub Štěpánek, to je nová postava, která bude zasahovat do života lidí v Ulici. K čemu vlastně potřebuje čerpat materiál? Štěpánek však není jen spisovatelsky založený, je to také elektrikář amatér. Pod záminkou opravení pojistek se znovu vloudí do nového bytu Karly a Kryštofa a bude mít tu čest potkat se s všetečnou Věrkou a odrážet její zvídavé otázky. 

 

Konečně nastane ten velký den a dojde na Magdinu oslavu narozenin. Na tu se asi nejvíce ze všeho těší Mirek, který ji celou uspořádal a ředitelka Landová, která se k přípravám ochotně přidala. V průběhu oslavy se Prokop s Magdou podělí o videa, která natočili žáci na lyžařském výcviku, ale na jedno nevhodné, na kterém parodují přímo Landovou, zapomenou, a tak se celý záběr dostane až k ní. Jak na video úzkoprsá ředitelka zareaguje?

Blanka svede boj sama se sebou a skleničkami alkoholu, které budou stát celou dobu před ní, když se sejde s Vandou v hospodě. Vanda totiž neví, že je Blanka bývalá alkoholička a celý čas, který spolu tráví, popíjí přímo před zraky vyřízené Blanky víno a dokonce ji láká, aby si dala s ní. Odolá Blanka takovému obřímu pokušení a vyhraje sama nad sebou a jejím slabým já? 

 

Zdroj:

  • autorský text