Podzim už tradičně přitahuje k obrazovkám více diváků. Ti mají rádi hlavně Oktopus

Podzim už tradičně přitahuje k obrazovkám více diváků. Ti mají rádi hlavně Oktopus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Napříč diváckým spektrem se sice stále debatuje o tom, že se točí jen kriminální seriály, ale jak je vidět, sledovanost mají stále dobrou, a to dokonce i v reprízách. O tom svědčí Policie Modrava, která dokáže i v opakovaných nedělních reprízách přilákat nejvíce diváků.

V pondělí tentokrát vyhrál Oktopus, který se už tradičně přetahuje s diváky společně s dalším kriminálním seriálem, Kriminálka Anděl, a jsou na tom podobně se sledovaností lehce nad milion. Kriminálka Anděl si svou diváckou základnu budovala dlouhé roky a reprízami se snažila neupadnout v zapomnění. Což se jí podařilo a diváci s nadšením přijali i poslední premiérovou sérii.

Dítě a Fáberová
Dítě a Fáberová | Zdroj: Konaříková / © Česká televize

Oktopus je ve vysílání nováčkem a o jeho oblíbenost se postaral hlavně „lidový“ Krobot. Lidé mají rádi hrdiny, kteří mají své slabé stránky. Má je totiž každý. Superhrdinů už jsou všichni nabažení. Kriminalista Dítě je stárnoucí chlap, který by klidně mohl bydlet v sousedství diváků v obyčejném starém domě a ani by nikdo nemusel vědět, co vlastně dělá. Jeho postava je sympatická tím, že má hromadu špatných vlastností a za sebou určitou minulost.

Kriminální případy řeší jen tak mimochodem, jeho postupy připomínají spíše rekreační řešení hlavolamu. Nikoho neohromuje svými znalostmi, má hodně odžito a už ví, že život není pro slabochy. I přes flegmatickou image, kterou si pěstuje, není úplně vyhořelý. Miloval svého psa a stejně tak zřejmě ani jeho city k manželce nejsou minulostí. Na druhé straně ale bojuje se svou vášní pro karban a další hazardní aktivity a nedokáže se ani jednoho úplně vzdát.

Dítě v akci
Dítě v akci | Zdroj: Konaříková / © Česká televize

Bývalá manželka mu to moc neulehčuje, protože mu při každé příležitosti dává najevo, že z její strany nejsou dveře úplně zavřené a jedinou překážkou ke vztahu je skutečnost, že se nedokáže bez své záliby pro hazard obejít. Takže by stačilo tak málo.

Mladá spolupracovnice Dítěte kapitánka Fáberová také není úplně vzorem mladé ambiciózní kariéristky a na zádech si nese asi velké břímě, ze kterého však zatím ukázala jen složitý vztah s otcem. Ani ona není žádnou superhrdinkou, spíše je velice důsledná a umí správně vyhodnotit situaci.

Oba tak tvoří dvojici, která diváky baví, a rozhodně by jim udělalo radost, kdyby se alespoň uvažovalo o další sérii. Případy, které se v seriálu řeší, nejsou nijak výjimečné a určitě by se našel materiál, na kterém by šlo postavit základ pro další sérii.

Větší prostor by si zasloužila i Zuzana Stivínová v roli bývalé manželky, která však ještě nehodila „flintu do žita“ a stále věří, že by mohla ve svém bývalém manželovi znovu objevit to, co ji před lety tak zaujalo.

Zdroje článku: