Tréninkový plán podle hollywoodských hvězd. Jak se na fyzicky náročné role připravuje Halle Berry nebo Jason Momoa?

Tréninkový plán podle hollywoodských hvězd. Jak se na fyzicky náročné role připravuje Halle Berry nebo Jason Momoa?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro autentický výkon musejí často trávit dlouhé hodiny v posilovně, je to lepší, než využít služeb dublérů. Takové tréninky si ale málokdo z nás umí představit.

Halle Berry

Sport miluje a věnuje se mu skoro každý den, je to součástí jejího života. Když ale trénovala na roli MMA zápasnice ve filmu Modřiny, sáhla si na dno svých sil. Už tak sportovně založená Halle Berry si v přípravě naordinovala 4 hodiny denně tréninku bojových umění a do toho ještě několikrát týdne posilovala. Nezastavilo ji ani to, že si při tréninku zlámala žebra. Prostě se vzchopila a makala dál.

Václav Neužil

Své ví o tvrdém tréninku také tento sympatický herec Dejvického divadla. Ve snímku Zátopek ztvárnil hlavní roli legendy československého sportu, Emila Zátopka. Jelikož se ale natáčení pořád odkládalo, s pauzami musel trénovat přibližně 5 let. Běhal a běhal a běhal, musel se naučit specifickou techniku běhu a aby se vzhledově podobal pohublému běžci, drasticky upravoval jídelníček. To ale přineslo ovoce, snímek byl veřejností i kritiky přijat opravdu vřele.

Jason Momoa

Že by osvalený Aquaman musel ještě víc trénovat na nějakou roli? Nic drastického to asi nebude, Jason Momoa se ve formě udržuje a muskulaturu si drží. Když však natáčel seriál See, ve které ztvárnil roli slepce, musel také dlouhé hodiny trénovat. Na několik hodin se zavřel v temné místnosti, aby se naučil, jaké je to pohybovat se v naprosté tmě. Také si najal trenéra, se kterým se učil bojové umění bez použití zraku.

Jennifer Lopez

JLo sport miluje. Ve svých 52 letech tvrdě maká na své postavě a pokud zrovna neposiluje, tančí. Když hrála v roce 2019 striptérku ve filmu Zlatokopky, někdo by si řekl, že tak nadaná tanečnice se na roli nemusela připravovat skoro vůbec. Opak je ale pravdou, jelikož pole dance, tedy tanec u tyče byl pro herečku úplně nový. Každý den trénovala několik hodin pod dohledem trenérky a každý den si večer před spaním nacházela nové modřiny.

Zdroje článku: