Pětice nejlepších filmů na Netflixu, které vám pomůžou přečkat karanténu

Pětice nejlepších filmů na Netflixu, které vám pomůžou přečkat karanténu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trčíte doma v karanténě, nemáte co na práci a čas se šíleně vleče? Tyhle novinky na Netflixu vám pomůžou tohle období hravě přečkat. Tak popcorn do mikrovlnky, nějaký dobrý nápoj a šup pod deku, na své si totiž přijdou milovníci halloweenu, ale i komedií a vzdělávacích snímků.

1. Úniková hra

Mysteriózní thriller vypráví příběh šesti lidí, kteří se účastní únikové hry. Z nevinné zábavy se ale stává boj o přežití. Aktéři hry zjišťují, že celá hra je podvod, že nebyli vybráni náhodou a naděje, že existuje cesta ven, je mizivější a mizivější. Na českém Netflixu je film teprve chvíli, na americkém vyšel v prosinci 2019. Již tento rok, opět v prosinci, by se ale i na české platformě mělo uvést pokračování, Úniková hra 2.

2. Hubieho Halloween

Pokud se nechcete příliš bát, ale raději byste nějakou oddechovku, tohle je to pravé. V hlavní roli se zde představuje Adam Sandler. Šišlající Hubie je doslova šaškem celého města, nikdo ho tam nebere vážně. Ustavičně si chodí stěžovat na policejní stanici, kde už mu ani neberou telefony a nechtějí ho pouštět dovnitř. Jeho největší láskou je Halloween, miluje večírky v převlecích a veškeré tradice s tímto svátkem spojené. Když najednou za nevysvětlitelných okolností zmizí jeden z vážených občanů města, je ale Hubie jeho jedinou záchranou.

3. Záhadné sídlo Bly

Tento snímek je dalším ze série duchařských příběhů The Haunting, od předchozích se ale lehce liší. Nesází na nečekané zvraty, ale na zmatení diváka, což zapříčiní vskutku nepředvídatelný konec. To, že je někdo mrtvý hned neznamená, že už není mezi námi.

4. Čtyřicetiletá verze

Životopisné drama s komediálními prvky vzniklo pod taktovkou Radhy Blank, která k němu napsala i scénář a zahrála si hlavní roli. Radha se celý život snažila prosadit v herectví a psaní her, je na prahu čtyřicítky a úspěch se na a ne dostavit. Pak ale objeví jinou vášeň, která jí pomáhá dostat se na výsluní, a to je rap.

5. Sociální dilema

Tento dokumentární film pojednává o našem vnímání sociálních sítí, jak tyto platformy ovlivňují náš každodenní život, od sociálního kontaktu s blízkými, po naše nákupy na internetu a dohledatelnost osobních informací o nás samotných. Ve filmu hovoří mnoho zajímavých lidí z praxe, kteří kdysi pracovali například pro Facebook, nebo Google. Po zhlédnutí si rozmyslíte, jestli alespoň na chvíli neodložíte mobil raději do šuplíku.