Kateřina Ujfaluši z Ulice a její táta Tomáš byli hosty v Show Jana Krause

Kateřina Ujfaluši z Ulice a její táta Tomáš byli hosty v Show Jana Krause
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S moderátorem Janem Krausem si mladá herečka Kateřina Ujfaluši, známá z Ulice, popovídala nejen o fotbale, ale také o tom, kdy a jak se dostala k herectví a že v budoucnu uvažuje o studiu práv. Její táta je fotbalista Tomáš Ujfaluši, a tak nepřekvapí, že dívku zajímá právě sportovní právo.

Kateřina se už jako dítě chodila dívat, jak táta hraje

Krásnou a sympatickou herečku Kateřinu Ujfaluši znají fanoušci Ulice jako ustaranou Žofku Duškovou, jejíž rodiče Robert a Bohunka mají před rozvodem. Ustavičné hádky a mámin přemrštěný dozor Žofii dohnaly až k sebepoškozování, čímž Ulice otevřela další náročné téma duševního zdraví mládeže, které by podle tvůrců nemělo být tabuizováno.

Diváci nekonečného seriálu však možná ještě netuší, že Žofčina představitelka Kateřina je ve skutečnosti dcerou slavného fotbalového obránce Tomáše Ujfalušiho, jednoho z českých reprezentantů, který během své kariéry dosáhl špičkové evropské úrovně. Hrál v mnoha předních evropských klubech (např. v Hamburku, Madridu či Istanbulu) po řadu let. Jedná se o jednoho z našich nejlepších fotbalistů, na jehož zápasy se už odmalička chodívala dívat i dcerka. Z dětství si to sice už moc nepamatuje, ale vlastně se na tátu chodí dívat pořád.

K herectví se dívka dostala přes muzikály

V Show Jana Krause odpovídala Kateřina mj. na otázku, zda fandí fotbalu. „Jsem velká fanynka. Momentálně fandím za Česko Spartě.“ Právě v té si ostatně zahrál i její táta, i když pouze krátce a až ke konci. Jak ale dívka podotýká, jemu fandila vždycky.

Moderátor Jan Kraus se dále zajímal o to, jak a kdy se vlastně Kateřina dostala ke hraní? „Už odmalička. Nejdřív jsem hodně zpívala. Myslím si, že jsem byla taková šoumenka, celkem,“ řekla s úsměvem a obrátila se pro potvrzení na tátu. Od zpívání se ke hraní dostala přes muzikály.

Hrála jsem v muzikálech, když mi bylo asi deset. Nikdy jsem neměla moc trému.

Tomáš Ujfaluši s dcerou Kateřinou a moderátorem Janem Krausem
Tomáš Ujfaluši s dcerou Kateřinou a moderátorem Janem Krausem | Zdroj: FTV Prima

Nechává si otevřená zadní vrátka. Možná bude právničkou

Zatím to tedy vypadá na slibně rozjetou hereckou kariéru. Kateřina Ujfaluši nicméně stojí nohama pevně na zemi a dobře si uvědomuje nejistotu hereckého povolání. Proto dodává, že si chce tak trošku nechat nějaká zadní vrátka a zkusit i normální studium – totiž jiný obor než herectví. Co přesně by chtěla studovat, teprve zvažuje. „Teď nad tím přemýšlím, možná práva.“

Jestli s tím její otec Tomáš souhlasí? Rovnou přiznává, že nemá smysl do toho dceři mluvit. Nechává ji, aby si vybrala podle sebe. Být právničkou by Kateřinu nejspíš bavilo. „Přemýšlela jsem, že bych dělala něco se sportem. Sportovní právo, smlouvy. Že bych to spojila s taťkou. Myslím si, že mám taky oko celkem na ty dobré hráče.“

Jan Kraus samozřejmě nezaváhal a převedl její výrok v žert. Rozhovor se tak stočil na téma, jak výrazně se dnes stylizují mladí fotbalisté. Který fotbalista se typově nejvíce líbí právě jí, to ale Kateřina odmítla prozradit. Těch oblíbených má prý hodně.

Zdroje článku: