Rekordmani v celosvětové sledovanosti: Minulý týden na Netflixu

Rekordmani v celosvětové sledovanosti: Minulý týden na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Statistiky sledovanosti jsou výborným nástrojem, jak porovnat osobní vkus se vkusem ostatních diváků. Také je zajímavé porovnat, v jakých zemích se danému projektu daří nejlépe.

OLD DADS (s českým názvem Fotři), 13,3 milionů shlédnutí

Film se objevil v TOP 10 v 55 zemích. V Evropě se mu nejvíce dařilo v Rakousku, Belgii, Bulharsku a Chorvatsku. Ani u nás si nevede špatně A JE PRÁVĚ TOP 1, což je dáno i českým dabingem. Komedie z roku 2023 přiláká spíše starší generaci diváků, kteří podobně jako tři hlavní postavy komedie, nestíhají držet tak úplně krok s moderní dobou.

Jack Kelly, Connor Brody a Mike Richards jsou přátelé a kolegové po celá desetiletí. Nyní, ve svých 50 letech, bojují s moderním světem. Když se rozhodli prodat svůj podnik několika mileniálům s podmínkou, že zůstanou zaměstnaní, jsou šokováni, když nový hipsterský šéf Aspen propustí všechny starší 35 let, tedy kromě nich. Společnost se odklonila od pouhého prodeje týmových dresů a modernizuje se a stává se genderově i uhlíkově neutrální.

Ani v soukromí to chlapíci nemají lehké a připadají si jako z jiného světa. Častá nedorozumění s partnerkami a potomky vytváří řadu komických situací.

GEMINI MAN (Blíženec), 7,3 milionů shlédnutí

Sci-fi snímek z roku 2019 se dočkal největší oblíbenosti v Evropě v Bulharsku a Belgii. V TOP 10 se objevil v 74 zemích. Staví především na hereckém výkonu Willa Smitha, který se ve filmu objevuje hned dvakrát, v mladší a starší verzi.

Henry je superschopný nájemný zabiják, ale pro svého zaměstnavatele začal být nepohodlný. Proto se rozhodne pro jeho eliminaci. Jenže koho poslat na nejlepšího zabijáka? A právě to je čas, aby si šéf společnosti Gemini vyzkoušel svůj tajný experiment a vyslal do akce klona Henryho pojmenovaného Junior, kterého sám vychoval, aby uvažoval spíše jako robot.

Není úplně snadné se ubránit protivníkovi, který předvídá každý Henryho krok. V doprovodu tajné agentky Danny zkusí Henry prchnout, ale nakonec mu dojde, že jediné funkční řešení je postavit se svému soupeři tváří v tvář. Jenže když se to stane, dojde Henrymu, na koho se dívá… Jeho mladší klon však podobné emoce neprožívá. Úkol zněl přece jasně. Bohužel, film je bez českého dabingu.

REPTILE (Ještěr), 7 milionů shlédnutí

Kriminální thriller z roku 2023 zabodoval v TOP 10 hned v 65 zemích. Benicio Del Toro, Alicia Silverstone nebo Justin Timberlake jsou hvězdy, které lákají ke sledovanosti, a navíc s českým dabingem.  

Úspěšný realitní makléř Will Grady najde svou přítelkyni Summer s nožem v zádech v jednom z nabízených domů. Podezřelých osob se nabízí více. Zarytě pátrající detektiv Tom Nichols (Benicio Del Toro) však nalézá ještě celou řadu dalších indicií vedoucím k drogám a k podivným machinacím s prodávanými domy, o kterých věděla určitě i zavražděná žena. Celý případ se na rozdíl od přání nadřízených podivně komplikuje a charismatický detektiv Nichols nemá v úmyslu dělat ústupky.

Mezi další TOP filmy patří dokument THE DEVIL ON TRIAL (Ďábelské aliby) s 8 miliony shlédnutí, FAIR PLAY (Fér hra) s českým dabingem s 3,8 miliony diváků.

Zdroje článku: