Prostřeno: Když se k plotně postaví kuchtíci z jihu Moravy, budou se tedy dít věci

Prostřeno: Když se k plotně postaví kuchtíci z jihu Moravy, budou se tedy dít věci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zajímavou finanční výhru budou chtít tentokrát získat čtyři ženy a jeden muž. Většina žen u stolu dává jasný signál, že taktika bude ve hře, a to dokonce dříve, než si stačí hosté zahřát židle. Morava je pohostinná, lidé většinou milí, ale bude tomu taky tak, když jde o peníze?

Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je použití zelí tak, aby nikdo nepoznal, že v menu nemá co dělat. Zelí je v moravské kuchyni jako doma, a tak by to pro soutěžící neměl být problém, pokud tedy alespoň něco v kuchyni už uvařili. To nemusí být zdaleka samozřejmostí. Chytráky, co si našli ráno recepty na internetu a čekali, že někoho oslní, už tento pořad také zažil.

Pondělí odhalí své trumfy Patrik

Jediný muž v soutěži si tak povinnost splní hned v pondělí, a tak se potom už může celý týden jen bavit. Patrik chce působit dojmem, že má přehled o světové kuchyni, ale je těžké soudit, zda mu to přítomné ženy uvěří. Tím, že neupekl vlastní chleba, moc plusových bodů nezískal.

Patrik (34) pracuje jako obchodní zástupce a za výhru by rád vzal rodinu na dovolenou k moři. Hodně se tedy bude o výhru snažit. S manželkou Lucií má dceru Beátu a syna Teodora. Doma jim dělá společnost francouzský buldoček Gustav. Do pořadu se přihlásil Patrik sám, protože ho baví vaření a rád by ukázal, co umí. Také je soutěživý typ. Sám o sobě tvrdí, že je pohodář, který nepokazí žádnou legraci. Jednou se mu podařilo pokazit i pečené kuře. Své slabé stránky by však ukazovat neměl.

Úterý u Nelly

Úterní soutěžící Nella předvede, jak se chystá domácí listové těsto. U večeře Patrikovi nebude chutnat batátové pyré. Bude potřebovat další omáčku, aby přebil chuť sladkých brambor. Nikomu to nechutná. Navíc Patrik bude hladový, porce se mu zdají malé. Má pravdu, nebo už si vybírá destinaci na dovolenou a nesmí nic podcenit?

Studentka Nella (18) by ráda předvedla, jak vaří teenageři. Snad se neinspirovala u všeuměla Ládi Hrušky. Sama o sobě tvrdí, že je milá, přátelská, ukecaná a občas výbušná. Do pořadu ji přihlásily její kamarádky, ale zkusit to chtěla. Ráda by ukázala, že i osmnáctiletá holka může uvařit vynikající jídlo, protože hodně starších si myslí, že si mladí dokážou uvařit jen špagety. Pokud by vyhrála, tak by koupila něco své mamince, která ji podporuje, a ráda by se jela po dlouhé době podívat k moři.

Valentýně patří středa

Hostitelka Valentýna neohromí moravským špízem. Patrik bude mít opět hlad, a tak sní i ten sousedčin.

Obchodně technická specialistka Valentýna (24) je svobodná a nemá děti. Žije v malém bytě a vařit bude v bytě rodičů, kde má stále pokoj. Do pořadu ji přihlásili její kolegové z práce. Jídla si do menu vybrala, protože je má ráda. Sama o sobě tvrdí, že je společenská a je pro každou legraci. Velice si chrání rodinu a dobré vztahy považuje za velmi důležité.

Ve čtvrtek je hostitelkou Veronika

Podávat se bude panenka, ale Patrikovi maso moc chutnat nebude –⁠ prohlásí, že je přetažená. Vypadá to, že Patrik se rozhodl neušetřit nikoho a drží se hesla: „Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.“

Manažerka Veronika (24) bude chystat svá oblíbená jídla. Studium zakončila maturitou, studovala obor všeobecné veterinářství. Bydlí v baráčku se třemi psy a agamou. Do pořadu se přihlásila sama. Před pár měsíci jí zemřel děda, kterého měla velmi ráda. Od dětství spolu pořád něco jedli a sledovali pořady o vaření. Jejím největším koníčkem jsou procházky do přírody se psy. Dále má ráda cestování, koně a cvičení v posilovně. Sama o sobě tvrdí, že je nekonfliktní, klidná a velmi upřímná osoba. Do pořadu se přihlásila sama.

Soutěžní týden uzavře Eva

Páteční hostitelka Eva nabídne kyselou rajčatovou polévku. Myslí to vážně, nebo je to taktika? Pro někoho je polévka moc teplá, moc sladká… Soutěžící najdou vždy něco. Dojde také na debatu o úkolu týdne. Největší kritik Patrik vysvětluje, že úkol týdne splnil, jen ho zapomněl naservírovat. Tak to se asi nepočítá.

Eva (42) je na mateřské dovolené a manžel pochází z Anglie. V Londýně žila třináct let – dva starší synové se narodili v Anglii a dcera a nejmladší syn pak v České republice. Soutěžní jídla si vybrala, protože je často připravuje a mají je doma rádi. Do pořadu se přihlásila sama, protože to chtěla vyzkoušet už dlouho. Ráda připravuje pokrmy s masem. Má ráda skoro vše, nejí asi jen kozí sýr.

Zabrala Patrikova nelítostná strategie zkritizovat všechny ostatní? Možná ho dámy prokoukly, ale už se svým hodnocením jeho jídel nic dělat nemohly. A třeba i přes taktizování vyhraje ten nejlepší. Už příští týden na vás čeká další souboj s vařečkami.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text