Prostřeno: Z Olomouckého kraje bude tentokrát u plotny sebevědomá mladá generace, která nedělá chyby

Prostřeno: Z Olomouckého kraje bude tentokrát u plotny sebevědomá mladá generace, která nedělá chyby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvě ženy a tři muži jsou přesvědčení, že se v kuchyni umí otáčet, a tak nemají strach, že se jim něco nepovede. Rozhodně je nezaskočí ani úkol týdne, kterým je zakomponování tvarůžků de luxe do menu. Mládí je spojené s naivitou, a tak všichni věří, že se tentokrát nebude taktizovat.

Možná se tentokrát bude opravdu hodnotit podle jídla na talíři. Byla by to v Prostřeno milá změna, kdyby 60 tisíc korun vyhrál opravdu člověk, kterého všichni ocení a který bude svým hostům servírovat taková jídla, že se nebudou chtít zvednout od stolu. Návod na úspěch není složitý. Podstatné je tvářit se skromně a trefit se do vkusu strávníků.

Pondělí u studentky Markéty

Markéta se toho nebojí a hostům naservíruje syrové maso. Tatarák bude mít překvapivě úspěch, a to je u mladé generace, kterou všichni vnímáme jako produkt řetězců s rychlým občerstvením, vlastně velké překvapení.

Markéta (21) se pomalu chystá na státnice. Studentské roky pro ni byly i obdobím brigád – pracovala i v podnikové jídelně při výdeji obědů a večeří. Zkusila si i pozici pekařky, což je v její rodině tradice – voňavé pečivo pekla už její maminka i babička. Markéta byla šikovná, a tak se dostala na pozici smažení a plnění koblížků.

Úterý bude v režii vysokoškoláka Libora

Libor má rád orientální menu a věří, že s ním zaboduje. Rád se něco přiučí, a tak rýžový papír vlhčí pivem, protože to někde viděl. Pro někoho budou jarní závitky novinkou. Zábava bude možná hosty bavit více než jídlo. Kdo by se také nechtěl stát členem hudební kapely, že.

Libor (22) má k hudbě vřelý vztah a nebojí se o své nadšení podělit. Zkusil si práci jako montážní technik, ale dnes se zaměřuje spíše na profese jako střihač, produkční, kameraman, fotograf, osvětlovač nebo zvukař. Kamarádi mu jeho vietnamskou kuchyni moc chválí a jídlo je pro něj stejně důležité jako hudba, kterou miluje.

Nejstaršímu hostiteli Markovi patří středa

Ještě ani nic neservíroval a už to schytal za malý stůl. A na řadu přijde i správná úprava panenky, na které si čeští labužníci hodně zakládají, přestože existuje mnohem chutnější vepřové maso. Prozradí se konečně někdo ze soutěžících, že taktizuje?

Marek (31) pracuje jako mechanik prodejních automatů. O svém vaření má vysoké mínění a věří, že ho maminka všechno dobře naučila. Je hlavně zvědavý na to, jak se takový pořad natáčí. Pokud by vyhrál, má o penězích jasno. Investoval by je do zvelebení domu.

Ve čtvrtek pohostí soutěžící benjamínek Roman

Roman bude rozhodně sympatickým hostitelem a bude se hodně debatovat o jídle, hlavně o trhaném mase.

Student Roman (17) vsadil na hamburgery, které patří k jeho nejoblíbenějším jídlům. Polévku ochutnal poprvé před lety na výletě a od té doby ji vaří. Výhru by využil jak na praktické věci, jako je třeba získání řidičského průkazu, tak na oslavu plnoletosti. Má rád kuřecí maso, polníček, ledový salát, okurku, rajče, burgery, tortilly a různé omáčky. Komu se jeho menu bude líbit? A komu naopak vůbec? A jak do něj zapracuje tvarůžky?

Miloslava vsadí v pátek na bagr

V pátek už bude jasné, že přece jen se ve skupině někdo drží své taktiky. Navzdory tomu jde o jednu z nejpohodovějších skupin, která se v soutěži v poslední době potkala. A parta si rozumí i v okamžiku, kdy se vypnou kamery.

Miloslava (30) je na mateřské dovolené a přihlásil ji přítel, aniž by jí to dal vědět. Miloslava je akční člověk a má ráda nabitý program. Proto ji soutěž nezaskočila. Výhru by použila na nákupy pro dceru nebo na rodinnou dovolenou.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text