Pavel Nečas z Ordinace v růžové zahradě a jeho dvojí role v Okresním přeboru

Pavel Nečas z Ordinace v růžové zahradě a jeho dvojí role v Okresním přeboru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Role křivých veřejných činitelů nebo okresních bossů mu jdou na jedničku. Však ho také jeho ostrý vzhled předchází. Navíc disponuje osobním charismatem a zvučným hlasem. V Ordinaci v růžové zahradě se dlouhá léta předváděl jako hejtman Milan Švarc, v Ulici byl barmanem Vráťou Kovářem v mafiánském podniku. Před více než deseti lety si vystřihl roli bosse Matějky ve filmu a poté seriálu Okresní přebor, a nejen tu.

Fenomenální dílo trojice Jana Prušinovského, Petra Kolečka a Jakuba Koháka nabité jednoduše geniálním humorem se těší stále velké oblibě u televizních diváků. Herecké obsazení je jednou ze záruk kvalitního humoru. Pro jednu z rolí byl vybrán i herec Pavel Nečas. Jak jinak než do role podrazáka, švindlíře a mamonáře, houslického bosse Matějky. Nechybělo ale moc a v seriálu se málem neobjevil. Když přicházel do společnosti štábu, vyslechl si rozhovor o tom, že Jan Prušinovský shání už jen epizodní role fotbalistů, a tak se Pavel Nečas otočil a odešel. Poté si ale uvědomil, že jim dluží jeden dokument a k velkému překvapení po příchodu zjistil, že už na něj netrpělivě čekají, aby ho ostatním mohli představit jako hospodského a majitele fotbalového klubu. 

Pavel Nečas ale neobsadil v Okresním přeboru jen jednu roli. Málokterý divák ví, že si zahrál dvojího hospodského. Kromě Matějky se jako hospodský představil v jiné scéně. V díle, kdy Houslice jedou na fotbalový zápas do jiné vesnice, se mihne v záběru jako sešlá, alkoholem zhýralá obsluha místního hostince.  

Kromě výrazných televizních rolí působí Pavel Nečas i v několika divadlech a je vášnivým golfistou. Má dva syny, dospělého Nikolu z prvního manželství a školáka Jonáše, jehož matkou je rovněž herečka, Zuzana Vejvodová, známá ze seriálu Ulice jako Libuška Nekonečná. 

Zdroje: