V pravé poledne: Charakterní hrdina, krásné ženy, banditi se zbraněmi a tklivá hudba. Vše, co má mít správný western

V pravé poledne: Charakterní hrdina, krásné ženy, banditi se zbraněmi a tklivá hudba. Vše, co má mít správný western
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Léto už tradičně bývá obdobím filmových návratů a na naše obrazovky se vrací celá řada filmů, které těší už několik generací diváků. V pátek tak můžete obdivovat Garyho Coopera, Grace Kelly a mnoho dalších hvězd ze zlaté éry Hollywoodu.

Hollywoodská klasika V pravé poledne z roku 1952 určitě potěší všechny milovníky starých westernů, které diváka posunou do časů zaprášených a po zuby ozbrojených mužů toulajících se po divokém Západě. Film byl sice kdysi označen za western pro lidi, kteří nemají rádi western, ale pro běžného diváka je tam vše, co od westernu čekáte: charakterní hrdina, krásné ženy, tlupa banditů a nabité zbraně.

Výjimečnost snímku je v tom, že zde bylo poprvé použito nové hudební schéma. Úvodní píseň filmu byla prezentovaná také samostatně a na jejím základě vznikl hudební doprovod pro celý film. Grace Kelly a Gary Cooper jsou určitě zárukou příjemné podívané. Oba byli hodně slavní, a dokonce spolu měli románek. Gary Cooper za roli dostal Oskara.

Film se může pochlubit také oblíbeností u jednoho z minulých amerických prezidentů. Bill Clinton si během svého působení v Bílém domě (1993-2001) tento film pouštěl 17x. To už je pořádná oblíbenost.

Klasiku V pravé poledne sledujte dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Malou ochutnávku na večer jsme pro vás připravili v galerii.