Pandemie (2016): Béčkový horor nikdo nedoporučuje ani v době koronaviru

Pandemie (2016): Béčkový horor nikdo nedoporučuje ani v době koronaviru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy o virových epidemiích patří v posledních měsících k nejsledovanějším. Vyhrabávají se i zapomenuté kousky, kterým dřív nikdo nevěnoval pozornost. Jedním z nich je i Pandemie režiséra Johna Suitse z roku 2016.

Hlavní hrdinkou je lékařka Lauren (Rachel Nichols), která se snaží najít přeživší členy rodiny zabarikádované v jejich domě v Los Angeles. Nákaze podlehl už celý New York a zdraví lidé v ostatních oblastech Ameriky jsou jak jehly v kupce sena. Neznámý virus činí z lidí agresivní zombie, ačkoli se jim tak ve filmu přímo neříká. A právě v tom tkví problém celého snímku -  "zase ty zombie..."

Kritici posoudili Pandemii jako málo invenční horor plný klišé a nevěrohodných charakterů. Hodnocení nezachránily ani záběry kamer umístěných na hemách členů záchranného týmu. Jediné, co se na fimu oceňuje, je celkem svižná akce. Přesto se Pandemie neobjevuje v seznamech filmů, které jsou doporučeny ke zhlédnutí v době karantény. Ledaže byste si opravdu chtěli vyčistit hlavu béčkovým hororem.