Co by se mohlo stát, kdyby loď s osmičkou soutěžících ze Survivoru ztroskotala blízko opuštěného ostrova

Co by se mohlo stát, kdyby loď s osmičkou soutěžících ze Survivoru ztroskotala blízko opuštěného ostrova
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Asi všichni už pochopili, že hra o přežití není tak drsná, jak se může zdát. Tento ročník je ještě o něco mírnější než ten minulý a vypadá to, že si zúčastnění jen zvykli na to, že si prostě neobjednají domů k večeři veganskou pizzu nebo sushi.

Co by ale dělali, kdyby opravdu došlo na boj o přežití?

Tomáš

Bez kamer by to nebylo ono. Samozřejmě Tomáš dostal průpravu k přežití již v dětství, kdy musel žít v paneláku. To člověka poznamená. Vždyť si na tom postavil svůj příběh. S největší pravděpodobností by se snažil zorganizovat ostatní přeživší. Ne snad proto, aby jim pomohl, ale přece někdo musí obstarat dřevo, založit oheň a hledat jídlo. A ostatní trosečníci jednoduše potřebují jasné pokyny. On využije neplánované volno k meditacím. Z potápějící lodi si stihl vzít voděodolný batoh. Má deku a nějaké oblečení.

8 posledních soutěžících
8 posledních soutěžících. | Zdroj: TV Nova

Pepa

Nic moc neumí, ale hned se pasuje na kmenového náčelníka. Je přece největší. Začne vytahovat rodinné příběhy, aby si vybrečel večeři. Tajně si bude vytrhávat ochlupení, aby byl upravený k focení, až je někdo zachrání. Rozehraje svou promyšlenou hru, ale moc nechápe, že ostatní moc nespolupracují. Místo toho, aby mu dělali společnost, tak trapně předstírají, že sbírají dříví na oheň. On je však prokoukl – určitě hledají skrytou imunitu. Zvyk je železná košile. Pepa skočil do vody jako první, když to na lodi už vypadalo hodně špatně. Nevzal si nic, tedy kromě záchranné vesty, kterou měli všichni s blížící se bouřkou na sobě. Ale předpokládá, že jako velký náčelník má nárok na věci, které zachránili ostatní trosečníci. Musí prostě dobře rozehrát tu svou sociální hru.

Adam

Kluk v pohodě. Postí se pravidelně, o výživě má znalosti. Ostatní ho sice mají za člověka bez názoru, ale možná je právě jediný, kdo názor má. A v případě nouze si prostě poradí, nemusí kvůli tomu svolávat kmenovou radu a snažit se poslat fotky na svůj Instagram. Je skromný, nějaké ty kořínky mu k přežití stačí, alespoň bude pěkně vyrýsovaný, aby se přítomné ženské trosečnice měly na co dívat. Adam si vzal batoh a baterku. Tu ale během cesty ztratil.

Martin

Na rozdíl od ostatních svalovců, Martin má za sebou opravdu školu života. Najde způsob, jak se přizpůsobit. Pokud najde nebo uloví něco k jídlu, zahrabe si část na horší časy. Je ochotný do své pracně vybudované chýše na stromě vpustit každého, kdo se prokáže modrým šátkem. Martin si také vzal batoh, stihl do něj přidat ještě nějaké vybavení z lodi, které ve spěchu našel. Má signální pistoli a trochu jídla, o kterém nikdo neví.

Martin
Martin. | Zdroj: TV Nova

Johana

Po pár dnech asi zjistí, že večeři si prostě musí najít, protože za tanec jí nikdo jídlo nedá. Ale přesto by právě ona mohla z ženského osazenstva jako první pochopit, že se může spolehnout jen sama na sebe. Večery pro jistotu bude trávit s Tomášem, aby si to u něj nerozházela. Přece jen je to nejsilnější autorita na ostrově. Johana jako jedna ze dvou žen dokázala doplavat i s batohem. Do batohu stihla přidat lékárničku.

Barbora

Není náročná, jen potřebuje jasné instrukce. Z lodi neodnesla nic. Stejně jako Pepa tak nemá ani láhev, kterou měli ostatní v batohu. Pitná voda na ostrově je, ale daleko od pobřeží. Naštěstí se nad ní Adam slitoval – dal jí igelitový pytlík, aby si měla v čem vodu nosit.

Andrea

Moc toho nesní, takže může být snadným cílem některého z trosečníků, který jídlo potřebuje. Takový trosečník věří, že za vlídné slovo se Andrea o svůj podíl podělí. Stačí jí něco slíbit. Andrejka se bála, že by neměla dost sil ve vodě batoh udržet. Pod vestu si prozíravě zastrčila rezervní prádlo a lahev.

Karolína

Hodně ji štve, že nemá po ruce kameru – dobře by příběh prodala. Pobyt v „nejdrsnější hře“ ji však zocelil. Svou ulovenou rybu nedá nikomu, a to ani za slib přátelství. Kdyby došlo na to nejzásadnější hlasování, tedy až dojde jídlo, je smířená s tím, že by byla vyhlašována jako první, kdo bude na voru poslán pro pomoc. Nakonec je jí vlastně jedno, jestli si ji dají k večeři žraloci na otevřeném moři. Jak by to asi dopadlo na ostrově? Karolína si stihla do batohu přidat nůž, který vzala v kuchyňce na lodi, a kus provazu. Obě věci dala k dispozici všem.

Kdo by byl opravdový PŘEŽIVŠÍ?

Zdroj článku:
  • autorský text