Ordinace v růžové zahradě: Nezbednou Johanku si vzala pod křídlo Běla, Švarc slibuje všem na oddělení peklo

Ordinace v růžové zahradě: Nezbednou Johanku si vzala pod křídlo Běla, Švarc slibuje všem na oddělení peklo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Radka má z nového slovenského lékaře smíšené pocity. V něčem je tak podobný Rennerovi, že se jí vrátily špatné sny. Na druhou stranu se k ní chová velice mile, a i Vojta ji ujišťuje, že si jen něco vsugerovala, protože si to spojila se slovenštinou.

Ani Braňo to nemá úplně lehké, protože na něj doráží netrpělivá matka a chce pomstu. On si chce být jistý, že Radka opravdu úmyslně bratra zabila a prošlo jí to bez trestu. Nakonec se vše trochu zamíchá.

Na pediatrii se objevuje chlapec, který před časem kvůli Radčině chybě málem zemřel a tentokrát se situace opakuje a je to Braňova chyba, protože se během vyšetření dozvěděl, že kluk měl koronavirus a nechal si to pro sebe. Jen úplnou náhodou se ještě ten den u otce malého pacienta zastavil. Chtěl se zeptat, co přesně Radka provedla. Návštěva nabrala jiný směr, když našel malého pacienta v horečkách. A šlo opravdu o život.

Z Johanky se stal bezdomovec, když odešla od Evy, a tak se prospala v lékařském pokoji. Tam ji našel Patrik Mára a opět bylo zle. Stejně odměřeně a nepříjemně se tvářil na nového pacienta, kterého přivedli policisté. Vypadal, že je hodně opilý, a tak se řešilo, že půjde na záchytku. Byla to právě Johana, která trvala na tom, že byla s mladíkem skoro celou noc a nic nepil. Svou drzostí a prořízlou pusou mu nakonec zachránila život. Na Patrika sice její přístup k práci dojem neudělal, ale drzá sestra udělala dojem na Bělu, která jí nabídla večeři a přespání. Johana jí tak trochu připomíná sebe v mládí.

Večeře u Valšíků se trochu zvrtne, když přijde na přetřes nový pacient. Je velmi pravděpodobné, že plno modřin, které má na těle, jsou důsledkem domácího násilí. Johana žádá Valšíka, aby hned něco udělal, ale ten jí vysvětluje, že jsou nemocnice a léčí pacienty. Její teorie mohou být úplně smyšlené a dokud mladík nebude plnoletý, mají povinnost jednat s jeho rodiči. Jenže Johana se nehodlá vzdát, a tak nakonec přece jen u Valšíků vzbudí pochybnosti a připustí, že by mohla mít pravdu.

Leoš Mára je rozčilený z nového primáře, zdroj: TV Nova

Celé oddělení je trošku v chaosu, protože Švarc nestíhá dělat vůbec nic a umanul si, že musí udělat především fotky, kde by reprezentoval nemocnici. A Darina ho v tom podporuje. Švarc se dokonce nestydí zajít za Márou a nabídnout mu finanční kompenzaci, když ho naučí „dělat primáře“. To Leoše hodně pobaví, ale nabídku odmítá. Chce se raději bavit tím, jak se Boban ve své funkci bude plácat. A první průšvih už je na cestě, když se ozve dcera jedné pacientky, že maminka už dva dny hladoví, protože už měla jít dávno na operaci a pořád se nic neděje.

Švarc začíná být dost podrážděný, a když najde u své obří fotografie ve vestibulu své podřízené, jak se královsky baví, všem slíbí „peklo na zemi“. A vypadá, že to myslí opravdu vážně.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek