Herečka z Ordinace v růžové zahradě Miroslava Pleštilová zvracela na jevišti

Herečka z Ordinace v růžové zahradě Miroslava Pleštilová zvracela na jevišti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tato kouzelná žena se stále dívčí tváří a rozjasněnýma očima patřila a patří mezi nejkrásnější a něžné herečky, které nestárnou. Většinou obsazovaná jako princezna či naivní dívka, ocitla se náhle v úplně jiné herecké pozici, a to velmi úsměvné.

V Činoherním klubu při představení zvaném Bůh masakru měla Miroslava Pleštilová coby opilá za úkol zvracet. Měla zabudovanou hadičku v rukávu napojenou na jinou hadičku, která vedla podlahou a vzadu už čekal rekvizitář, který do obsahu hadičky pumpoval jablečné pyré. Než Miroslava s hadičkou potrénovala, obsah s jablečným pyré dokázal dostříknout až do páté řady mezi diváky, kteří by takovou interakci jistě nečekali. Ale odpustili jí to, a kromě jedné paní, která ji následovala a musela odběhnout, neutrpěli žádné žaludeční újmy. Představení navíc mělo velký úspěch. 

Miroslava Pleštilová vystudovala DAMU, kam ji vzali hned napoprvé, a kde nyní vyučuje herectví. Jí naopak učila taková velká herečka, jakou je Jana Hlaváčová. 

Přála by si vypadat starší, než vypadá. Jednak aby ji její studenti považovali za autoritu, ne spíše kamarádku, a jednak, aby po ní zaměstnanci DAMU nechtěli index, což se jí ještě nedávno stávalo. Také by si ráda zkusila roli nějaké zhýralé padesátnice. Režiséři ji ale do takových rolí neobsazují, protože i v jejích 55 letech vypadá mladě a stále je velice krásná a půvabná. Před kamerou poprvé stála v televizním filmu Bylo nás šest. 

 

Jejím manželem je vynikající dabér a herec Aleš Procházka. Jeho hlas patří takovým hereckým hvězdám, jako jsou Tom Hanks, John Cusack nebo Val Kilmer. Oba spolu dokonce hráli v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Miroslava hrála rozvernou manželku inženýra Vlka (Pavel Soukup), která si ráda dávala dostaveníčka s kamenickými doktory a Aleš hrál bývalého manžela Gity Petrové (Daniela Šinkorová) Richarda Petra. 

Zdroj: