S koncem sezony Ordinace v růžové zahradě padl jeden z jejích největších pilířů! Zprávy o smrti Čestmíra

S koncem sezony Ordinace v růžové zahradě padl jeden z jejích největších pilířů! Zprávy o smrti Čestmíra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ordinace v růžové zahradě je seriál velmi známý, každý o něm alespoň něco málo slyšel. To stejné platí i o seriálových postavách. Od samých počátků před 17 lety v kamenické nemocnici vídáme nejoblíbenějšího českého gynekologa, Čestmíra Mázla v podání Petra Rychlého. Závěr sezony však nečekaně přinesl zprávy o jeho smrti.

Populární primář 

Když Ordinace v roce 2005 spustila, byl Čestmír Mázl jednou z ústředních postav. Primář gynekologicko-porodnického oddělení kamenické nemocnice sice zpočátku byl trochu floutek, ale profesně neměl chybu. Jako skvělý a poctivý lékař a primář tedy v Ordinace začínal i skončil. A to je po těch letech velký úspěch.  

Ach, ty ženy! 

Čestmírovo velkou slabostí byly bezesporu ženy. Zpočátku také působil jako proutník. Ačkoli nutno říci, že své první ženě Marcele byl sice nevěrný, ale Gitu, která byla jeho milenkou opravdu miloval. Obě tyto ženy přišly o život, první po boji s rakovinou, druhá nečekaně při rvačce na pracovní cestě v Berlíně. Další jeho osudová žena byla lékařka Magda, kterou mu vzala opět nemoc. 

Následovalo několik případných možných partnerek, ze kterých se žádná neusadila na příliš dlouho. Až přišla Alena, se kterou Čestmír překonal mnoho útrap. Jejich láska je pevná jako skála.  

Spoustu dětí 

Primář gynekologie vidí v dětech jistě něco úžasného. Do seriálu vstupoval s dcerou Naďou a synem Jakubem. Během let pak našel nemanželského syna, také Jakuba. S Magdou má syna Mikuláše. Jeho syn Jakub s nimi stále žije i se svou dcerou Magdičkou a Alena má syna Benjamínka, který je ale bohužel bývalého manžela a ne Čestmíra. 

Petr Rychlý. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nevěra a zodpovědnost 

Je vidět, že věrné vztahy se pěstují těžko, ale Čestmír s postupem let zmoudřel. Z nevěrníka se naopak stal tím podváděným a okusil z druhé strany. Po smrti Magdy, kdy zůstal sám na malého Mikuláše a k tomu ještě Jakub s malou Magdičkou, se musel dát dohromady a postarat se. Vše ho však poučilo a stal se z něj pohodový a zodpovědný otec rodiny, na kterého je vždy spoleh. 

Krize s černým koncem 

Život s Alenou prošel několika zkouškami, které pro ně nebylo snadné překonat. Její poblouznění svůdníkem Martinem málem dopadlo mnohem hůř než cokoliv jiného. Čestmírovo uvěznění bylo šokem. Dlouho nebylo jisté, jestli zvítězí skutečná spravedlnost, ale naštěstí to dobře dopadlo. Alena a Jakub byli Čestmírovi po celou dobu velkou oporou. 

Konec... nebo ne? 

Po všech peripetiích, když by jistě měl Čestmír Mázl nárok sedět na primářském místě a být v pohodlí, se rozhodl opět pomáhat. Odjezd na misi s Lékaři bez hranic se mu však stal osudným. V Mexiku se vrhne drogový kartel na kolonu lékařů. Čestmír umírá na střelné zranění společně s dalšími pěti lidmi. Pro Alenu naprosto drtivá zpráva.  

S novou sezonou, která začíná již 3.2.2022, si tedy budeme muset zvyknout, že Čestmír už zde není. S jeho postavou se však budeme stále potkávat v Aleniných snech. Již vznikají i konspirační teorie o možném Čestmírově návratu.

Jeho smrt není v seriálu vidět a je tedy možné, že by časem mohl vstát z mrtvých. Nechme se překvapit. 

 

Zdroje: