Proč se zmenšuje fanklub seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

Proč se zmenšuje fanklub seriálu Ordinace v růžové zahradě 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Určitě jste zaznamenali novinku, kterou Nova vypustila do světa. Tento týden si jeden z kdysi velice oblíbených seriálů mohou dopřát i ti, kdo si nepřiplácí za sledováno Voyo. Co si slibuje Nova od toho, že pustí jeden díl na Nova Gold, je ale záhadou.

Je třeba uvést na pravou míru, že titulky ve stylu „nejoblíbenější seriál“ na Nově jsou zavádějící. Nejoblíbenější seriál to určitě není a nedá se ani říct, že by byl na Nově. Obojí je dávná minulost a nevypadá to, že by někoho trápilo, že seriál postupně ztrácí na atraktivitě. Ale čím to je?

Z pozice diváka seriálu rozhodně neprospělo, že se z nabídky Novy vytratil jen na placené Voyo. Proč televize v tomto případě neuplatnila vzor „dnes na Voyo, za týden na Nově“, to je záhadou. Možná očekávala miliony nových platících diváků na Voyo, kteří si kvůli hodině týdně budou Voyo platit. A jak to vypadá, moc diváků to nenadchlo, a tak se snaží udělat upoutávku tím, že potěší diváky jedním dílem na Nova Gold. Seriál sami nepovažují za tak atraktivní, aby alespoň dali tuto upoutávku na svém hlavním kanálu Nova. Asi v záplavě těch televizních trháků, co na diváky každý den hrnou, nenašli místo.

A samotný seriál? Marná sláva, dobrý potenciál není využitý. Příliš mnoho dějových linek jsou možná dobré pro natáčení, ale ne pro diváka. Působí to tak, že produkce obvolá nasmlouvané herce, kdo má zrovna čas a ten potom točí. Tak jsme svědky toho, že sotva si nějakou postavu oblíbíme, tak se zase někam vytratí a nikdo ani vlastně neví, kdy a jestli se vrátí. Velká škoda, že nedostávají více prostoru herci, kteří tento seriál udělali.

Postavy ze seriálu, Zdroj: Archiv TV Nova

Kdo někdy dlouhodobě psal, tuší, že práce na scénářích nekonečných seriálů bude řehole a vymýšlet stále nové podněty pro tolik postav musí být dřina. Možná by to chtělo nový vítr, který by přivál další nápady. Některé postavy, které mají skvělý potenciál už zabředli do stojatých vod a jsou nudné. Nebo ještě někoho baví, jak se v každém druhém dílu Táňa sblíží s Leošem, aby mu hned vzápětí oznámila, že už se nechce vracet do minulosti? Na jak dlouho? Na další den? Oba už by si zasloužili nové partnery, nové lásky, a hlavně nové příběhy. A stejně tak jedna z ikonických postav barmanka Lucka by se mohla vymotat ze začarovaného kruhu a začít novou kapitolu.

Seriálu by prospěl nový silný příběh. Ten tam prostě mezi záplavou osudů všech postav nějak nenajdete. Nikdo nečeká, že se herci budou učit něco z medicíny a bude tady druhý Dr. Haus (a nikdy už se asi nepodaří vytvořit Dr. Cvacha), ale když už je jednou polovina děje situovaná do nemocnice, proč to nevyužít a nezpestřit trochu to nudné žvatlání sester o ničem také něčím ze strany pacientů a jejich problémů.

Podívají se někdy z Novy na to, jak o seriálu píšou diváci?

Postava Lucie, Zdroj: Archiv TV Nova

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek