Seriálový Bob Kelso ze Scrubs: Doktůrci oslavil osmdesátku. Takhle žije 10 let po ukončení natáčení

Seriálový Bob Kelso ze Scrubs: Doktůrci oslavil osmdesátku. Takhle žije 10 let po ukončení natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ken Jenkins si během svého života vyzkoušel mnoho profesí ve filmařině a divadelní tvorbě. Byl osvětlovačem, hercem i režisérem. A na konci srpna oslavil tento herec své krásné životní jubileum. Kde jste jej mohli zaznamenat a jak legendární Bob Kelso z prostředí Doktůrků žije?

Od střední miloval divadlo

Ken Jenkins je rodák z Daytony v Ohiu  a nutno přiznat, že by mu osm křížků hádal jen málokdo. K herectví jej to táhlo již od studentských let. Již během studia na střední škole se totiž účastnil her, které se inspirovaly klasikou. Miloval díla Williama Shakespeara a působil v divadelních hrách na motivy knih Tennessee Williamse nebo G. B. Shawa. Právě toto životní období se stalo pro jeho budoucí kariéru určující.

Slavný divadelní herec

Jenkins se dal na studium herectví  a již během studií měl své divadelní role v regionálních divadlech. Postupně se vypracoval až na slavnou scénu na Broadwayi. Až do půlky osmdesátých let si tedy prošel snad všemi divadelními povoláními – byl osvětlovač, později herec, režisér i scenárista. Od roku 1985 se více začal objevovat také před televizní a filmovou kamerou.

Doktorská role byla jeho topka

Sice jsme jej mohli zaznamenat v mnoha seriálech, kde si zahrál epizodní role – mimo jiné například ve Star Treku nebo Aktě X, ale nejvíce se proslavil rolí primáře Boba Kelsea v seriálu Scrubs: Doktůrci. Seriál se natáčel od roku 2001 až do roku 2010, celkově natočili úctyhodných 182 epizod. Po devíti sériích však bylo na čase projekt ukončit. Během působení v seriálu se objevoval i ve filmech – mimo jiné například ve snímku 60 sekund z roku 2000.

Čiperný herec má tři syny, jeden z nich se rozhodl jít v tátových šlépějích a je hercem. Jenkins se ve svém volném čase zabývá výcvikem psů. Jeden z jeho psích miláčků se objevil i ve slavném seriálu Scrubs.