Ordinace v růžové zahradě: Smrt nejslavnějšího českého gynekologa Čestmíra Mázla, jako geniální reklamní trik

Ordinace v růžové zahradě: Smrt nejslavnějšího českého gynekologa Čestmíra Mázla, jako geniální reklamní trik
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani oznámení o ukončení seriálu Ordinace v růžové zahradě na sklonku roku 2020 nevyvolalo tak bouřlivou reakci příznivců seriálu, jako smrt primáře gynekologicko-porodnického oddělení kamenické nemocnice.

 

Této událost na konci nejnovějšího dílu (1045) bylo věnováno sotva pár vteřin, a přesto zastínila naprosto vše, co se poslední sezónu v seriálu stalo a pokud to byl od TV Nova pokus, jak seriál zviditelnit, pak se rozhodně povedl.

Seriálová cesta slavného lékaře doposud trvala 17 let. Ve své životní roli měl Petr Rychlý hned několik partnerek a dětí. Seriálový pár tvořil s Alenou Štréblovou, Danielou Šinkorovou, Magdou Tárovou a teď ho pochovala Michaela Badinková.

Scénáristé ale jeho smrt zinscenovali způsobem, který přinesl mezi diváckou komunitu pochybnosti. Na sociálních sítích to rozvířilo vrstvu prachu, která se na seriál, přesunutý na placenou platformu Voyo, pomalu začala usazovat.

Jak vyplývá z komentářů skalních fanoušků, kteří samozřejmě rozjeli pátrací akci po pravdě, sám herec Petr Rychlý se nijak konkrétně ke svému definitivnímu ukončení nevyjádřil a mlžil jen o tom, že všechny seriálové postavy jsou smrtelné, dokonce i ta Čestmíra Mázla.

Začaly tak vznikat celé konspirační teorie, že se jednou oblíbený doktor do seriálu vrátí a je jen otázkou, kdy a jak.

Tajemná a neurčitá smrt tomu nahrává. Nikdo neviděl mrtvolu (zatím). Čestmír tak mohl být odvlečený ozbrojenými teroristy do zajetí. Jeho profese se jim může hodit. Mohl být dezorientovaný, utéct a schovat se někde v okolí. Mohl také v důsledku šoku a poranění ztratit paměť (to je oblíbená varianta seriálových tvůrců). Mohlo se stát tisíc věcí a teď si představte, jak se všichni, kdo na seriálu pracují, předhání, kdo přijde s lepším nápadem na návrat kamenické hvězdy.

A jaký návrat by se líbil vám?

 

Zdroj: