Ondřej Kraus z Ulice: Ze svědomitého novináře se stal divoký tanečník

Ondřej Kraus z Ulice: Ze svědomitého novináře se stal divoký tanečník
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava usedlého žurnalisty Ondřeje Krause toho má se svým představitelem Jiřím Dvořákem až neuvěřitelně mnoho společného. Jak se z tatínka dvou seriálových dcer a jedné dcery v reálu stal vítěz deváté řady taneční soutěže Star Dance?

Jedna z nejkladnějších postav, kterou Ulice měla

Nestává se často, že by do seriálu, jakým je Ulice, přišla jednoznačně kladná postava, jejíž charakter v nikom nevyvolá ani kapku antipatie. Občas ale scenáristé někoho takového přivedou, aby divákům poukázali na ty správné životní hodnoty, což byl přesně případ Ondřeje Krause.

Vystudovaný žurnalista, který se po smrti své ženy musel jednak vyrovnat s velkou ztrátou, zároveň se ovšem musel postarat i o dvě dcery, které nadevše miloval. A přesně láska otce k dceři je tím největším pojítkem seriálové role a reálného života Ondřejova představitele Jiřího Dvořáka. Ačkoli už je to nějaký čas, co v kulisách Ulice natáčel, pro toho, kdo seriál sleduje od prvních řad, je rodina Krausových určitě nezapomenutelná. A tím spíš, že byla velmi úzce spjata s rodinou Jordánových, kteří se v Ulici od samého začátku seriálu vždy postarali o ty nejzajímavější dějové zvraty. A jak že byly tyto dvě rodiny spojeny? Postoj k životu a vnitřní klid konzervativního novináře totiž velmi imponoval Báře Jordánové, se kterou se později dali dohromady.

Tereza Brodská alias Bára Jordánová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Charismatem se protančil až do finále a pak ho vyhrál

Zatímco v Ulici hraje Jiří Dvořák postavu, která se umělecky projevuje především psaným slovem, ve svém skutečném životě je mimo herecká angažmá znám pro své perfektní dabérské výkony. Jak by také ne. Jeho hlas je velmi charismatický, proto jej můžeme slyšet i na mnoha audioknihách a v podcastech, jakým je např. projekt Bez Frází, kde osobnosti sportovního světa předávají posluchačům své mnohdy nelehké životní příběhy.

A aby toho nebylo málo, vedle slov také nadaný herec skvěle ovládá své tělo, což divákům dokázal svou účastí v české taneční soutěži, kterou doslova roznesl na kopytech. Se svou šarmantní taneční partnerkou Lenkou Norou Návorkovou byli od začátku soutěže velkými favority, přičemž dnes už lze s klidem říci, že rozhodně nezklamali. Byť měli slabší i silnější výkony, vždy se na ně velmi dobře dívalo. Pro finálový večer zvolila dvojice jive a quickstep. A ačkoli se jim druhý ze jmenovaných stylů příliš nepovedl, na šanci na jejich vítězství to neubralo.

Paradoxem je, že Jiří Dvořák si byl až do posledního momentu před vyhlášením vítězů jist, že první příčka bude patřit jeho seriálové kolegyni Pavle Tomicové, která v Ulici ztvárňuje ikonickou postavu Simony. Ta se svým partnerem Markem Dědíkem však skončila až na druhé pozici.

Rozhodně však můžeme říci, že v tomto oblíbeném seriálu najdeme nesmírně talentované lidi, kteří se pro své řemeslo zkrátka narodili. A mezi ně patří jednoznačně i Jiří Dvořák.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.tn.nova.cz