Návrat seriálu Zlatá labuť: Na finálovou sérii nebudou muset diváci čekat dlouho

Návrat seriálu Zlatá labuť: Na finálovou sérii nebudou muset diváci čekat dlouho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po poslední epizodě zůstalo mnoho dějových linek otevřených a není jisté, že se diváci dozví o všech postavách, jak jejich osudy budou pokračovat. Přijdou nové příběhy a dramata. Jen Ladislav Hampl se bude muset ještě na pár měsíců obrnit trpělivostí. Jako Bouchnera ho lidé nenávidí, přestože už dokraloval.

Vše by se mělo točit kolem čerstvě narozeného Edy a jeho otce Petra Kučery, který se bude muset přenést přes smrt Markéty a odchod Báry. Na „smutnění“ však nebude mít čas. Bude poprvé otcem a také se musí starat o velkou rodinu v obchodním domě.

Snad jeho další chování vrátí diváky na jeho stranu, protože poslední epizody to tak nebylo a postava Petra Kučery to schytala za to, že si vodil milenku do ložnice, kde byly ještě rozestlané peřiny od manželky. Přestože byla Markéta pěkná mrcha, Petr se měl chovat decentně, alespoň kvůli svému potomkovi.

Podivný odchod Marty Dancingerové

Bára a Petr
Bára a Petr | Zdroj: TV Nova

Největším překvapením však byl odchod Báry ze seriálu. Ve slovenské verzi seriálu Dunaj, k vašim službám je Klára (stejná postava jako Bára) ve vztahu s majitelem obchodního domu úspěšnější – skončí s ním až u oltáře.

Odchod Marty Dancingerové je hodně nečekaný a není jisté, zda se ještě v seriálu objeví. Pokud se jí podaří uprchnout, asi nebude mít možnost se během války vrátit. Možná o budoucnosti své postavy neví nic ani samotná herečka. V nedávném rozhovoru Adam Vacula prozradil, že herci dostávají scénář jen s krátkým předstihem, a tak i pro ně je překvapením, jak se osud jejich postav vyvíjí.

O Dancingerové se spekuluje, že by mohla být těhotná, ale to nepotvrdila. Možná byla její postava odstraněna proto, že se z jedné z hlavních rolí stala vlastně v průběhu času nezajímavá postava a divákům k srdci nepřirostla.

Femme fatale Eva

Eva
Eva | Zdroj: TV Nova

Úplně jinak je to s Evou v podání Beáty Kaňokové. Ta si musela během natáčení těhotenské bříško schovávat, ale její postava má tu správnou dynamiku, především ve spojení s Gruberem. Jak herečka uvedla, v nových epizodách bude více než „grubeřit“. Je to sice trochu tajemný popis osudu její postavy, ale už na konci druhé seriálové řady vyplynulo, že se jí dominantní chování Grubera líbí. Je tedy možné, že jejich nádherně „nemorální“ vztah bude pokračovat.

To zároveň dává divákům naději, že záporák Gruber se z problémů dostane, a přestože zřejmě přijde o svou absolutní nadvládu nad Prahou, bude dál v nažehlené uniformě zdobit obrazovky.

Osud Petra Kučery

Petr Kučera
Petr Kučera | Zdroj: TV Nova

Hodně probíranou postavou je Petr Kučera. Zůstane sám? V drobných náznacích tušíme, že by mohl zažít nějaké milostné dobrodružství s novou ředitelkou obchodu. Šárka Krausová však uvedla, že její Toni si přinesla do Čech francouzské způsoby a ve vztazích bude hodně otevřená.

V rozhovoru pro TV Nova Adam Vacula uvedl:

On má spoustu věcí, které potřebuje taky vyřešit, ale samozřejmě pro něj to dítě bude priorita a myslím si, že se o to postará dobře.

Adam zmínil i dojemné natáčení Markétina porodu:

S tou hračkou to bylo v pohodě a když potom přišlo to novorozeně, to bylo silný… Dýchlo to na nás a bylo to moc hezký.

Popsal, že v takovém okamžiku ani není třeba hrát, protože emoce se dostaví naprosto spontánně, přestože jde jen o porod před kamerou.

Svou seriálovou manželku Markétu si nemohl vynachválit. Doufá, že se s ní ještě někdy před kamerami potká.

Bára (Bočková) je jako skvělý chameleon a skvělý herecký partner a já bych si s ní chtěl zahrát ještě i v dalších věcech. A v této poloze mně strašně bavila a byla jako správný koření do toho bermudského trojúhelníku s Bárou (postavou),

uvedl.

Chválu sypal i na Martu Dancingerovou, která je podle něj výbornou kolegyní, partnerkou a ještě lepším člověkem. Dlouho bude na natáčení s ní vzpomínat.

Zmínil i další ženu v životě Kučery. Tou je sestra Irena (K. Ryška), se kterou má jiný vztah, než má jeho sestra se zbytkem rodiny. Líbí se mu, že ve vztahu s Irenou je v ději prostor pro „moc hezký oblouk“, kde někde začali, ale skončí úplně někde jinde. Užívá si tento sourozenecký vztah, kde nechybí rivalita, ale i porozumění, vzájemná tolerance a hezký způsob, jak k sobě tyto postavy jdou.

Nová série by neměla diváky dlouho napínat očekáváním a na obrazovkách se ukáže počátkem příštího roku.

Zdroje článku: