Petice za Zlatou labuť: Bude hlas diváků vyslyšen, nebo má TV Nova desítky jiných seriálů, které diváky baví?

Petice za Zlatou labuť: Bude hlas diváků vyslyšen, nebo má TV Nova desítky jiných seriálů, které diváky baví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petice jsou neškodným a legálním způsobem, jak projevit svůj názor. Bohužel nemají moc velký úspěch, pokud se podpisy nepočítají na statisíce a celý projekt nedostane patřičné místo v médiích.

Petice se sepisují za ukončení surových koňských dostihů, za zákaz býčích zápasů, za přestavby budov, na které si lidé zvykli, za lidská práva anebo za podporu nikdy nekončící války na Ukrajině. A nově se sbírají podpisy za natočení čtvrté série výpravného dobového seriálu Zlatá labuť.

Horká a Mach
Horká a Mach | Zdroj: TV Nova

To je trochu precedentem a zřejmě bez toho správného výsledku. TV Nova už v minulosti ukázala, že přání diváků není firemní politikou. Odsunula třeba seriál Ordinace v růžové zahradě 2 na placenou platformu s cílem donutit diváka, aby si kvůli tomu zaplatil Voyo, pokud chce pokračovat ve sledování.

Marně se diváci bouřili. Hřebíky do rakve seriálu se špatným scenáristou byly zatlučeny. Přitom stačilo vzít někoho, kdo ještě vnímá děj a dokáže na něj logicky navázat. Dnes už lidé ani o Ordinaci nečtou. Návrat Petra Rychlého byl propadákem. TV Nova se přesto tváří, že se jí vyplatí tento polomrtvý seriál udržovat. Jedno je jisté, předplatitelé Voyo rozhodně necílí na vyčpělý seriál bez dynamičnosti a s málo uvěřitelnými zápletkami.

A co asi čeká Zlatou labuť? Herci milují natáčení, divácká základna je poměrně široká. V debatách na sociálních sítích seriál opravdu žije a TV Nova přesto nevidí důvod, proč si tak velkou diváckou základnu udržet.

Že by už nebylo v ději uprostřed války nic zajímavého, co by přitáhlo davy k obrazovkám? Nikoho nezajímá, kdo z osazenstva obchodního domu přežije do osvobození a kdo naopak největší světovou válku v dějinách neuvidí končit? Opravdu by byly příběhy Petra, jeho syna, Macha, Ireny, Aleny, Báry, babi, Hesse, Pulkrába a dalších tak nudné, že by seriál ztratil sledovanost? Nebo se začínají rozpadat kulisy?

Silná divácká základna nemá odpovědi a petice sepsaná s dobrým úmyslem asi bohužel nepadne na úrodnou půdu. Diváci si nemohou diktovat, co chtějí vidět. Nakonec, ty stokrát opakované americké trháky českému divákovi k uspání stačí.

Zdroje článku: