Návrat Čestmíra Mázla baví internet: Chceme ho ještě?

Návrat Čestmíra Mázla baví internet: Chceme ho ještě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco scenáristé dávkují divákům dějovou linku s Mázlem po špetkách, napříč sociálními sítěmi fanoušci debatují o možnosti návratu doktora do děje. A jak to vypadá, doby slávy kamenického doktora jsou pryč. Diváky otravuje jeho „duchařská podoba“, ve které se do seriálu vrátil.

Možná ani po návratu Čestmíra z masa a kostí už moc seriálových fanoušků neprahne

Když Petr Rychlý seriál opouštěl, vypadalo to, že si chce od seriálové rutiny odpočinout, zkusit také jinou práci atd. Jenže Rychlý místo toho rozjel natáčení dalších seriálů a když budeme upřímní, tak projekty, Co ste hasiči nebo Mužketýři, nejsou zrovna velkolepou podívanou, která by sedmapadesátiletému herci umožnila posunout se v kariéře někam dál. Co tedy bylo za odchodem ze seriálu Ordinace, jen stěží kdy zjistíme.

Nebo to bylo všechno jinak

Třeba v tom jednoduše byly peníze. Když se začal seriál vysílat pouze 1 x týdně a jen na Voyo, milionové honoráře se zřejmě ztenčily. Blesk před časem uvedl kvalifikovaný odhad jeho příjmů za roky 2005 až 2013 a mělo to být kolem 10 milionů korun. Třeba v roce 2013 za 70 natáčecích dnů mohl inkasovat 910 tisíc korun. Nejšťavnatější však byla roky 2005 až 2007, kdy si ročně mohl vydělat přes 1,5 milionu korun. Zajímavé je, že v roce 2005 mu na 1,88 milionu korun stačilo jen 45 natáčecích dnů, zatímco v roce 2007 dostal je o něco menší honorář za 130 natáčecích dnů. Takové peníze mu už zřejmě nikdo v současnosti dát nemohl, protože seriál ztrácel diváky tak úspěšně, že už nebyl dost atraktivní ani pro Novu.

Petr Rychlý, zdroj: TV Nova

A jak šel čas, natáčecích dnů ubývalo a hvězda slavného doktora bledla

Mázl se vrací do děje a místo nadšení si z jeho postavy diváci spíše dělají legraci a vznikají vtipné karikatury, jak to vlastně s Česťou je.

Stal se snad kamenický doktor šéfem obávaného mexického gangu? Skrývá se před stárnoucí manželkou? Nebavilo ho už každý den vidět v práci to samé? Nebo je to snad nasazený tajný agent, který má sabotovat dovoz drog z Mexika (DO KAMENICE!)?

Vyskytuje se i teorie, že se Ondra s Jakubem se vydají Česťu hledat. Možná už i Ondrovi vadí, že jsou v ložnici v posteli ve třech a Mázl se mu potuluje po bytě a straší Alenu. S tou potom nejspíš nic není, po nocích žehlí a chrápe v práci. A ještě se jí musí starat o děti.

A pak je zde ještě oblíbená ztráta paměti. Vždy když scenáristům seriálu dojdou nápady, nebo musí vyřešit něco, na co logika nestačí, seriálový hrdina ztratí paměť. Čestmír třeba dostal ránu do hlavy a když se probral, namluvili mu ti opálení hoši kolem něj, že se jmenuje Juan Diavolo a je nebezpečný zabiják. A on jim samozřejmě rozuměl, protože mexická španělština je jeho oblíbený jazyk.

A jaká je vaše oblíbená teorie této absurdní situace?

Zdroje článku: