Příště ve Zlaté labuti: Markétina nemoc se zhoršuje, Alena je z Ireny zoufalá a Petr se zase popere s Markem

Příště ve Zlaté labuti: Markétina nemoc se zhoršuje, Alena je z Ireny zoufalá a Petr se zase popere s Markem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na návštěvu k Petrovi přichází Markéta v doprovodu matky. Mladá žena nevypadá dobře a je ještě více pohublá. Budí soucit, a to hlavně proto, že matka jí není oporou, ale hlídá ji, aby náhodou neutekla. Přestože je o Viktora postaráno, Ditrichová nechce, aby dcera narušovala plány, které s ní mají.

Dokonce váhá, zda má nechat Markétu osamotě s Petrem, ten však na tom trvá. Když zůstanou osamotě, Markéta se mu svěřuje s obavami, že se rodiče zbavili jejího milence. Slyšela útržek telefonního hovoru a moc dobře ví, čeho jsou její rodiče schopní. Nic je nezastaví. Mezitím Ditrichová potkala Báru, která se rozhodla, že poslechne kamarádky i Petra a vrátí se do práce. Ditrichová jde hned k jádru věci a vyhrožuje Báře, že nedopadne dobře, pokud okamžitě neopustí Petra, práci a město. Jasně jí naznačí, že má dost peněz, aby se dokázala o její zmizení postarat tak, aby ji nikdo nehledal. V rozčilení však zmíní několik maličkostí, které v ten okamžik Báře nedojdou, ale vybaví si je později. Za zmizením Viktora je Záhoř! Pro peníze je ochotný udělat cokoliv.

Marek Záhoř
Marek Záhoř | Zdroj: TV Nova

Bára si chce být jistá, a tak se za ním vydá. Když u něj najde Markétin hedvábný šátek od Viktora, už nepotřebuje další důkazy.

Pulkráb už musel pro Němce sepsat majetek a poprosil Martina, zda by si u něj nemohl nechat nějaké zlato a kameny, a to pro případ, kdyby potřebovali s Kamilem někde začít znovu. Martin souhlasí a vezme si cennosti domů.

Další den už jsou u Pulkrába v obchodě Němci. Bohužel tam Martin neuváženě opět nechal balíček od fotografa Skalského a má strach. Inventura v obchodě dopadne dobře, ale Hess a jeho muži nejsou spokojení se soupisem majetku a podezírají Pulkrába, že má někde v obchodě ukryté zlato. Martin nechápe, kam se ztratil balíček od Skalského, ale pochopí to, když Němci odejdou. Byl to Kamil, kdo na poslední chvíli dokázal negativy ukrýt do boty. Martinovi dal lekci. Jako vedoucí by se měl starat i o bezpečí svých podřízených, ale to nedělá. Zbytečně riskuje a on nechce vidět kvůli jeho neuváženosti viset svého otce.

Alena opakovaně naléhá na Irenu, aby přestala škodit lidem, které má ráda, ale s Irenou není řeč. Na Alenu je dost drsná a jasně jí dává najevo, že do jejích záležitostí jí nic není a má se starat jen o to, aby se vdala.

Alena to ale urychlit nemůže. Jakub chce v kartách vyhrát napřed nějaké peníze. Ireně začíná docházet, že tajemství o Bouchnerovi se už dlouho pod poličkou neudrží, a tak si promluví s manželem. Kdyby k tomu došlo a Bouchner mluvil, bude podle ní hodně záležet na tom, jak na tom zrovna u Němců bude. Pokud prosadí v rodinném podniku budování elektráren pro Němce a přesvědčí otce navzdory Rudolfovým pochybnostem, že je to dobrý nápad, nemuselo by to pro ni být tak tragické. Bojí se však o Alenu. Po manželovi chce, aby jí pomohl a uspíšil Aleninu svatbu. A má už plán.

Lukáš a Irena
Lukáš a Irena | Zdroj: TV Nova

Jakub je pozvaný na karty s Maškem a vyhraje tučnou sumu, která mu umožní koupit bydlení a také prsten. Jenže Alena je zklamaná z Irenina chování a má v plánu Jakuba odmítnout. Nakonec ale řekne ano.

Záhoř dojde za Bárou do obchodu a varuje ji, aby odešla, protože vlivným lidem vadí a dopadne jako Viktor. Potkává se ale s Petrem a dojde na pěsti. Petr znovu Báru přesvědčuje, že chce být jen s ní, a tak si ji rovnou odnese do ložnice. To se Ireně nebude líbit.

Zdroj článku:
  • Autorský text