Luděk z Ulice je mistrem lží a přetvářek

Luděk z Ulice je mistrem lží a přetvářek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokterá postava z Ulice je v těchto dnech nenáviděná tolik jako Luděk Volák, násilník, jenž se nezastaví před ničím, ale navenek působí jako dokonalý manžel. Svou roli hraje Vasil Fridrich přesvědčivě, a tak není divu, že ho diváci nemají v lásce.

I Vasilu Fridrichovi je z Luďka špatně

Vztahy u Volákových jsou poslední dobou mírně řečeno napjaté a nevděčíme za to nikomu jinému než protřelému manipulátorovi Luďkovi. Pravidelný divák Ulice ví, jakých zvrhlostí se v těchto dnech zlotřilý zubař dopouští, ale přesto se nikdo z nás nestačí divit, jakých dalších činů je schopen. Když se bezprostředně po znásilnění Blanky choval, jako by se nic nestalo, v člověku se až začala vařit krev při tak nebetyčné drzosti. Vasilu Fridrichovi se odpudivá figura Luďka hraje dobře, ale uznává, že i jeho maminka nese špatně to, jak si teď v televizi počíná. I jemu ostatně bylo až fyzicky špatně z natáčení některých scén.

Vasil Fridrich alias Luděk, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Házení viny na druhé je Luďkovou specialitou

Předstírat, že je vše v pořádku, to Luděk umí bravurně. Dokonce si naplánoval rodinnou večeři, při níž Blance nasadil zásnubní prstýnek. Adama, Kristýnu, ba i Marii snadno obalamutil precizní hrou na šťastný páreček.

Takže když Blanka zničehonic Adamovi oznámila, že už s Luďkem žít nechce, byl mladík dokonale zmaten. S otcem pak celou záležitost probíral v krámku, kde si Luděk nad objednanými panáky postěžoval, že nechápe, co to do Blanky vjelo. Tvrdil, že by jí nikdy neublížil, že dosud žili spokojeně a bez jakýchkoli hádek. Její náhlé odmítnutí a pominutí smyslů si tedy nedokáže vysvětlit.

Ve výsledku udělal chudáčka sám ze sebe, ale Adama tak docela rohlíkem neopil. Ten si totiž všiml, že má Luděk na ruce drobné zranění v místě, kde ho Blanka kousla. Luděk to pochopitelně zamluvil, což mu jde nejlépe. Zatloukat, převracet fakta, učinit blázny a labilní jedince z těch druhých, ale sám ze všeho vyjít bez poskvrny. Vždyť ani policisté, které si Blanka ve chvíli nejvyššího zoufalství přivolala na pomoc, nebrali její obavy vážně, protože je Luděk dovedně přesvědčil o jejích sklonech k přehánění a nedávné závislosti na alkoholu.

Ačkoli z Blančina bytu dočasně vyklidil pole, je zřejmé, že ještě neřekl poslední slovo. Dožene těžce zkoušenou ženu zpátky k lahvi?

 

Zdroje informací: