Libuše Šafránková si zahrála nejenom princezny. Zavzpomínejte na její role v našem kvízu

Libuše Šafránková si zahrála nejenom princezny. Zavzpomínejte na její role v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Libuška Šafránková byla jednou z nejpopulárnějších pohádkových princezen minulého století. Za svou dlouholetou hereckou kariéru ale také získala příležitost v množství komediálních i tragičtějších rolí. A to nejen po boku svého životního partnera Josefa Abrháma. Víte o této úžasné české herečce skutečně vše?

Úspěch získala jako již velmi mladá herečka

Svou kariéru začala již během studií na Státní konzervatoři. Okamžitě se upsala divadlu, které si zamilovala. Nebylo jí ještě ani dvacet let, když byla součástí souboru Národního divadla. V mládí byla hojně obsazována do rolí princezen. Ty si zahrála například v pohádkách Malá mořská víla, Tři oříšky pro Popelku, Třetí princ nebo Sůl nad Zlato. Právě role Popelky v pohádce Tři oříšky pro Popelku ji u diváků vystřelila na první místo v popularitě.

Životní role ztvárnila i po boku svého manžela

Hned několik rolí si střihla také po boku svého manžela, hereckého velikána Josefa Abrháma. Za toho se provdala v roce 1976. Zahráli si například partnery v komedii Svatební cesta do Jiljí nebo manželský pár v komedii Vrchní, prchni. Libuška Šafránková zemřela v roce 2021. I přesto, že již další novou roli nezíská, zůstává u diváků navždy zapsána jako jedna z nejoblíbenějších českých hereček. A to nejen v rolích princezen, ale také vyzrálých žen se smyslem pro humor.

 

Zdroje článku: