Kvíz: Ověřte si, kolik si toho pamatujete o Lukáši Vaculíkovi a dalších hercích ze seriálu Třetí patro

Kvíz: Ověřte si, kolik si toho pamatujete o Lukáši Vaculíkovi a dalších hercích ze seriálu Třetí patro
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Třetí patro je neodmyslitelně spjat s tehdy mladým a hojně obsazovaným hercem Lukášem Vaculíkem. Ten si v něm zahrál hlavní roli mladého učitele, který se právě vrátil z vojny a má se vypořádat s třídou skoro stejně starých studentů. V našem kvízu zjistíte, jak moc dobře tento seriál z konce minulého století znáte.

Vaculík si zahrál nespočet rolí spravedlivých a hodných mladíků

Herec Lukáš Vaculík se narodil v roce 1962 v Praze. Ihned po studiu konzervatoře získal stálé angažmá v Městských divadlech pražských. Přitom stíhal i nespočet filmových a seriálových rolí. Jmenovat můžeme například filmy Láska mezi kapkami deště, Tankový prapor či Vítr v kapse. V minulém století zazářil i v seriálech, například v seriálu Dobrá voda, v epizodní roli v Malém pitavalovi z velkého města či v epizodě seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Spolupráce se Sagvanem Tofim

V době své největší slávy tvořil nerozlučnou hereckou dvojici se Sagvanem Tofim. Tehdy byli právě oni dva považováni za sexsymboly doby, po kterých holky doslova šílely. Objevili se spolu například ve filmu Vítr v kapse nebo Kamarád do deště.

Proslavila ho televize, věrný zůstává i divadlu

Z televizních obrazovek a filmových pláten nezmizel ani s přibývajícím věkem. Natočil dvě řady kriminálního seriálu televize Prima Temný kraj, kde si zahrál hlavní postavu nemocného kriminalisty Petra Kraje. Hlavní roli získal i v seriálu Ochránce, který poukazoval na nedostatky školského systému České republiky. Aktuálně účinkuje v divadelním představení Divadelní společnosti Háta ve hře Až naprší a uschne.

Zdroj článku: