KVÍZ: Na lovu – mezi hroby s Doktorem Vševědem a naším zábavným kvízem

KVÍZ: Na lovu – mezi hroby s Doktorem Vševědem a naším zábavným kvízem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doktor Vševěd se rád toulá po hřbitovech, kde objevuje příběhy pohřbených osobností. Jeho výpravy za historií se rychle proměnily v exkurze, k nimž se připojuje čím dál více zájemců o poutavé postřehy. Snad vás o nějaké zajímavé informace obohatí také náš kvíz.

Takřka nekonečné vědomosti a obdivuhodná paměť Doktora Vševěda vyrážejí dech celému národu. V oblíbené soutěži Na lovu odehrál už 133 her a z toho 114 vítězných a je tak, co se úspěšnosti týče, v jasném vedení před ostatními lovci. Jiří Martínek ale své znalosti rád předává dál, koneckonců pracuje v Historickém ústavu AV ČR a přednáší na vysokých školách v Praze a Ústí nad Labem. Neomezuje se ovšem pouze na posluchárny či televizní studio, svá moudra šíří překvapivě i při procházkách po hřbitovech. Chodí tam pravidelně, dokonce s sebou bere i zájemce o podnětný výklad, kterých se připojuje stále víc. Z možnosti setkat se s obávaným Vševědem jsou tak nadšení, že je neodradí ani nepřízeň počasí.

My vám setkání s ním sice nezajistíme, ale můžeme vám alespoň nabídnout příležitost odreagovat se u otázek, které Doktora pořádně potrápily. Kdo ví, možná budete úspěšnější než on a zdoláte všechny nástrahy našeho kvízu.

Při exkurzi se od Jiřího Martínka dozvíte spoustu zajímavostí z historie a navrch se skvěle pobavíte. Doufáme, že podobné pocity máte i po vyzkoušení našeho kvízu.

Zdroje článku: