Diskuze

Kvíz: Dokažte, že nejste jen paštikář. Pokud nedáte alespoň 6 z 10 z filmu Já už budu hodný, dědečku, je to čistá ostuda

Kvíz: Dokažte, že nejste jen paštikář. Pokud nedáte alespoň 6 z 10 z filmu Já už budu hodný, dědečku, je to čistá ostuda
Připomeňte si nestárnoucí československou komedii Já už budu hodný, dědečku! Otestujte své znalosti o příběhu egoistického herce Theodora Bergnera, který dostává lekci od tajemného dědečka. Kvíz vás provede vtipnými scénkami a nezapomenutelnými okamžiky této oblíbené klasiky.
Zpět na kvíz

Připomeňte si nestárnoucí československou komedii Já už budu hodný, dědečku! Otestujte své znalosti o příběhu egoistického herce Theodora Bergnera, který dostává lekci od tajemného dědečka. Kvíz vás provede vtipnými scénkami a nezapomenutelnými okamžiky této oblíbené klasiky.
Zpět na kvíz
Shrnutí článku: Kvíz: Dokažte, že nejste jen paštikář. Pokud nedáte alespoň 6 z 10 z filmu Já už budu hodný, dědečku, je to čistá ostuda
Kdo režíroval film Já už budu hodný, dědečku! a kdy byl natočen?

Film Já už budu hodný, dědečku! režíroval Petr Schulhoff a byl natočen v roce 1978. Patří k nezapomenutelným klenotům československé kinematografie.

Kdo je hlavní postavou filmu a jaké jsou jeho charakteristické rysy?

Hlavní postavou je herec Theodor Bergner, kterého ztvárnil Miloš Kopecký. Bergner je arogantní primadona hereckého světa, cholerický a k okolí se chová s despektem.

Jaký je klíčový zlom v životě Theodora Bergnera ve filmu?

Klíčový zlom v jeho životě nastává, když během cesty vlakem potká tajemného „kouzelného dědečka“, který se rozhodne dát mu lekci.

Kdo ztvárnil postavu „kouzelného dědečka“ a jakou lekci Theodorovi udělil?

Postavu „kouzelného dědečka“ hrál Ladislav Pešek. Dědeček dal Theodorovi lekci podle hesla „Co sám nechceš, nečiň jinému“, po které se Theodorovi začnou vracet všechny jeho dřívější naschvály.

Jaké je hlavní poselství filmu Já už budu hodný, dědečku!?

Film je satirickým pohledem na lidskou povahu a důsledky negativního jednání. Ukazuje, že i ten největší egoista může najít cestu ke změně a jeho poselství je nadčasové.

Zpět na kvíz

Možná jste zmeškali

Byla hvězdou dětských filmů. Pak jí rodiče herectví zatrhli – a možná udělali dobře
28.07.2025

Byla hvězdou dětských filmů. Pak jí rodiče herectví zatrhli – a možná udělali dobře

Od dob, kdy Veronika Týblová hrála baculatou Mařenku, uběhla už řada let a ve štíhlé a usměvavé ženě by málokdo hledal jednu z představitelek...

ULICE: Je to fakt brutální, prohlašuje herečka
28.10.2025

ULICE: Je to fakt brutální, prohlašuje herečka

Adriana má od 21. sezóny už třetí představitelku a diváci z toho nadšením rozhodně neskáčou. Sandra Nováková jejich reakce chápe, doufá jenom, že...

Jak bydlí Aneta Christovová: Tlustá kočičanda a její království ve Strašnicích
17.09.2025

Jak bydlí Aneta Christovová: Tlustá kočičanda a její království ve Strašnicích

Herečka a moderátorka Aneta Christovová žije v prostorném bytě 2+1 v pražských Strašnicích, který po zaplacení hypotéky konečně patří jen jí. Sdílí...

Chuck Norris přijede do Prahy, pokud bude živ. Pokud nebude, přijede taky
09.09.2025

Chuck Norris přijede do Prahy, pokud bude živ. Pokud nebude, přijede taky

Legenda skutečně bude koncem listopadu dýchat pražský vzduch a vy budete mít šanci ho vidět.

Fešák Vladimír Polívka už ví, že když nedopadne svatba, je lepší skončit u piva
01.09.2025

Fešák Vladimír Polívka už ví, že když nedopadne svatba, je lepší skončit u piva

Herce Vladimíra Polívku tajně miluje a obdivuje mnoho žen. Navíc se zdá, že v soukromém životě je to nejen velký pohodář, ale i romantik. Víte, pro...

Osud, který by nevymyslel ani scenárista: Princezna, sekta a tragický konec
01.09.2025

Osud, který by nevymyslel ani scenárista: Princezna, sekta a tragický konec

Když patnáctiletá Milena Dvorská dostala zprávu, že si zahraje princeznu Marušku ve filmové pohádce Byl jednou jeden král, byl to pro ni ten...

Kriminalita v Ulici jen kvete, o tom nás přesvědčí tyto 2 dějové linky
21.08.2025

Kriminalita v Ulici jen kvete, o tom nás přesvědčí tyto 2 dějové linky

Dvacátá první sezóna Ulice je tu a rovnou s sebou přináší pořádná dramata. Několik úvodních epizod nám dá nahlédnout do plánů záludného Pokladníka,...

Příští týden v Ulici: Jedna zakrvácená a kolabující dívka, druhá nezvěstná a hledaná policií
11.10.2025

Příští týden v Ulici: Jedna zakrvácená a kolabující dívka, druhá nezvěstná a hledaná policií

V Ulici půjde zase jednou o život, vlastně nejen jednou. Hned v úvodu týdne se do firmy na kompletování hraček vpotácí zraněná Sára a zkolabuje. V...

RETROKVÍZ: Jestli neznáš Chalupáře, tak jsi asi spadl z višně. Otestuj se
08.08.2025

RETROKVÍZ: Jestli neznáš Chalupáře, tak jsi asi spadl z višně. Otestuj se

Seriál Chalupáři je dodnes milovanou klasikou české televizní tvorby. Vzpomínáte si na všechny hlášky, postavy a dějové zápletky? Ověřte si to v...

Dojatý Tom Cruise získal čestného Oscara, zvedl film z covidové krize
17.11.2025

Dojatý Tom Cruise získal čestného Oscara, zvedl film z covidové krize

Tom Cruise byl oceněn Čestným Oscarem nejen za svůj celoživotní přínos filmu, ale také za to, že po covidu filmový průmysl vytáhl z bažin. V době,...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka
12.09.2026

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka

Charismatický herec Vasil Fridrich, kterého diváci mohou znát například ze seriálu Ulice nebo Devadesátky, se oženil. Za ženu si vzal o třináct let...

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž
12.09.2026

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž

Každé léto se vrací na televizní obrazovky a znovu dokazuje, že dobrý humor nestárne. Seriál Hospoda si i po více než třech desetiletích drží věrné...

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy
11.09.2026

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy

Nejdřív přišla velká ambice, potom prázdná kina a rozpačité recenze. Teď se česká zombie komedie vrací v úplně jiném prostředí. Netflix jí dává...

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec
11.09.2026

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec

Václav Vydra je velký milovník zvířat. Společně se svou manželkou Janou Bouškovou bydlí na statku na Slapech a zvířat tu mají požehnaně. Velkou...

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“
11.09.2026

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“

Kdo sleduje nový seriál Boží plán na TV Nova, určitě v něm kromě řady známých a mladých herců zahlédl i Roberta Nebřenského. Tento dvaašedesátiletý...

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně
10.09.2026

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně

Podnik, který měl být splněným snem, se během několika let změnil v boj o přežití. Dluhy rostou, personál odchází a kuchyně má svá vlastní pravidla...

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou
09.09.2026

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou

Někdy stačí obyčejná návštěva banky, venčení psů nebo vesnická veselka a poklidný den se během chvíle změní v pořádný chaos. Hrdinové Božího plánu...

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek
09.09.2026

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek

Richard Krajčo není jen zpěvák, kytarista, frontman skupiny Kryštof nebo herec. Je také majitelem jedné budovy v malé vesničce v Podkrkonoší jménem...

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání
08.09.2026

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání

Červená sedačka tentokrát přivítá hosty, které spojuje herectví, móda i hudební tradice. Jenže ještě než se dostane na jejich práci, Jan Kraus si...

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat
07.09.2026

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat

Na první pohled to vypadá jako další bizarní příběh z temných zákoutí internetu. Jenže tentokrát se za podivným tvrzením skrývá něco mnohem horšího...

Nejnovější diskuze